Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgpremie met 114 euro omhoog in 2015

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De premie voor de basispremie in de zorg gaat volgend jaar waarschijnlijk met bijna een tientje per maand omhoog. Ze stijgt naar 1215 euro per volwassene in 2015, 114 euro meer dan dit jaar. Ze komt daardoor ongeveer uit op het niveau van 2013.
Zorgpremie met 114 euro omhoog in 2015
Foto: ANP Koen Suyk

Dat is de verwachting in het begrotingsoverleg tussen kabinet, coalitie en de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP. Ingewijden hebben een bericht in het AD van woensdag hierover bevestigd.

Overheveling zorgtaken naar gemeenten

De stijging komt doordat werkgevers te veel hebben meebetaald aan de zorgpremie en daarvoor wettelijk moeten worden gecompenseerd. Ook het overhevelen van zorgtaken naar de gemeenten speelt een rol. Het verplicht eigen risico zal volgend jaar naar verwachting ook licht stijgen. Met hoeveel precies is volgens bronnen nog niet duidelijk.

1 REACTIE

 1. Geachte lezer,
  We hebben nu al minstens 316.000 mensen die hun zorgpremie niet kunnen betalen.
  De langdurige zorg veroorzaakt ook extra kosten in de komende jaren.
  Wellicht mogen we verwachten dat we in 2016 bijna 400 euro eigen risico zullen moeten betalen.
  En dat bedrag drukt zwaar op het netto besteedbaar inkomen.
  Gemeentes moeten straks meer zorgtaken uitvoeren d.w.z. dat de kans zeer groot is dat de gemeentelijke belastingen omhoog gaan.
  U voelt het al: crisis in de meeste huishoudens.
  Vriendelijke groet,
  http://www.stgeerstelijnsklinieken.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.