Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Zorgpremie valt hoger uit’

Redacteur Zorgvisie
Het nieuws van het kabinet dat de zorgpremie volgend jaar met 3,50 euro stijgt, is niet waar. Zorgverzekeraars geven aan dat het een te optimistische inschatting is.
Zorgpremie-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia.

Dat meldt RTL Nieuws op basis van gesprekken met zorgverzekeraars. Uit uitgelekte Prinsjesdagstukken bleek gisteren dat de zorgpremie in 2017 met 3,50 zal stijgen, van 99,91 euro naar 103,41 euro. De reden daarvoor zou zijn dat afspraken om de zorgkosten te verlagen hun effect hebben. Ziekenhuizen, huisartsen en de ggz moeten hun groei bijvoorbeeld binnen de perken houden.  

Zorgpremie laag gehouden
Verschillende zorgverzekeraars laten nu echter weten dat deze inschatting waarschijnlijk te laag is. Chris Oomen van DSW zegt dat de stijging hoger uitvalt, omdat er volgend jaar meer dure geneesmiddelen en behandelingen moeten worden vergoed en het basispakket daarnaast is uitgebreid met nieuwe behandelingen. Bovendien hebben de zorgverzekeraars de premie de afgelopen jaren lager kunnen houden door hun reserves te gebruiken, zegt Oomen. Maar dat kan volgens de directeur niet meer, omdat de bodem bereikt is.

Hoe hoog de premie dan wel gaat uitvallen, is nog niet bekend. De verzekeraar zegt tegen RTL hopelijk een week na Prinsjesdag het bedrag bekend te kunnen maken.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.