Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgsector en VWS naderen akkoord over drastisch snijden in corona-bureaucratie

Alle grote partijen in de zorg praten met het ministerie van VWS om de bureaucratie die samenhangt met de coronacrisis zo beperkt mogelijk te houden. ‘Mijn wens zou zijn: niet afrekenen op cliëntniveau en liefst één verantwoordingsmodel voor alle regelingen die samenhangen met corona’, vertelt Rita Verdonk, speciaal adviseur Vermindering administratieve lasten sociaal domein van minister Hugo de Jonge van VWS.
Verdonk En Wiggert Zv 2
Rita Verdonk, speciaal adviseur Vermindering administratieve lasten sociaal domein, en Jorrit Wigchert, voorzitter van Fizi.
Premium

Verdonk verwacht begin juni afspraken

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Samen met een aantal zorgbestuurders zijn wij een groot voorstander om de huidige plafond afspraken (die veel ziekenhuizen hebben) om te zetten in een aanneemsom. Dat geeft rust en zal het grootste deel van de meerkosten vergoeden en het grootste deel van de omzetdaling opvangen. Daarbij inderdaad ook de oproep om dan het aantal verantwoordingen zo minimaal mogelijk te houden. Maar ja, dat vraagt om wederzijds vertrouwen….

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.