Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgsector krijgt tien miljoen voor rampen en crises

Redactie Zorgvisie
De zorgsector krijgt jaarlijks tien miljoen euro om zich beter te kunnen voorbereiden op rampen en crises. Het geld wordt onder meer gebruikt om mensen op te leiden, personeel te trainen en oefeningen te houden.

Betrokken partijen, waaronder de Landelijke vereniging voor Traumacentra, NVZ vereniging van ziekenhuizen, Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, AmbulanceZorg Nederland, GGD Nederland en het ministerie van Volksgezondheid, hebben daarover een overeenkomst ondertekend. Daarin staan afspraken over een goede en gezamenlijke voorbereiding op rampen, zoals overstromingen en ziektes die zich over een heel land of continent verspreiden (pandemieën).

Geldverdeling

De tien miljoen euro wordt verdeeld over ziekenhuizen die ook als traumacentrum functioneren. Het geld wordt onder meer besteed aan het voorbereiden, faciliteren en organiseren van activiteiten rond opleiden, trainen en oefenen van personeel. Daarnaast gaat het naar zorgprocessen, landelijke ondersteuningsstructuur en activiteiten gericht op voorbereiding op alle soorten rampen. (ANP)

Lees ook:

Zorginstellingen beter voorbereid op rampen

Bijrol voor ziekenhuizen in rampenhulpverlening

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.