Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgsector protesteert tegen vastgoedregels

Nederlandse zorginstellingen hebben het massaal aan de stok met minister Ab Klink van Volksgezondheid over nieuwe regels voor het gebruik van hun vastgoedvermogen. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Ruim 400 instellingen zijn volgens het FD een bezwaarprocedure gestart tegen de plannen. Zij vrezen dat het moeilijker wordt om externe investeerders voor hun huisvesting te vinden.

Zelf verantwoordelijk

De regels hangen samen met het nieuwe vastgoedbeleid voor de zorgsector. Klink heeft in juli van dit jaar aangekondigd dat zorginstellingen vanaf volgend jaar vrij mogen bouwen en zelf verantwoordelijk worden voor de risico’s op vastgoedinvesteringen.

Opnieuw investeren

De nieuwe vrijheid gaat echter vergezeld van een verbod op het laten weglekken van vermogen uit vastgoedtransacties. De verkoopopbrengsten moeten opnieuw geïnvesteerd worden in de zorg, schrijft de minister. Is dat niet binnen een jaar gebeurd, dan moet de opbrengst gestort worden in de Algemene Kas. Klink heeft volgende week dinsdag een overleg met de Tweede Kamer over het nieuwe vastgoedbeleid. (Het Financieele Dagblad)

Links:

Zorgvisie bouwspecial

Het FD

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.