Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

Zorgverzekeraar VGZ verliest duizenden klanten

Zorgverzekeraar Coöperatie VGZ heeft 123.000 klanten verloren. Dat meldt regionaal dagblad De Limburger.
Zorgverzekeraar VGZ verliest duizenden klanten

Hoewel de zorgverzekeraar 4,3 miljoen verzekerden telt, is de organisatie erg geschrokken van dit hoge aantal, zo meldt De Limburger. VGZ gaat nu uitzoeken hoe dat kan en zint op maatregelen om herhaling komend jaar te voorkomen.

VGZ

Alle ‘merken’ van de coöperatie, zoals VGZ, Univé, IZA en IZZ, hebben klanten verloren. Dat geldt ook voor de zogeheten volmachtbedrijven die voor VGZ klanten werven. Daarnaast werden tijdens de jongste overstap veel collectieve contracten opgezegd. VGZ wijt de ontwikkeling aan het feit dat verzekerden actiever op zoek gaan naar een andere verzekering. “Wij zijn niet de goedkoopste geweest”, aldus VGZ. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Koen Suyk)

Lees meer:

VGZ weigert maximale tarieven mondzorg toe te passen

Bestuurder Martin Bontje verlaat VGZ

VGZ vraag miljoenen terug van ziekenhuizen

VGZ zet in op online zelfhulp voor depressieve diabetici

12 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Voor mij is VGZ slechts nog een lachertje….
  Jammer dat ik niet eerder besloot over te stappen.Verlies van een lid is immers geen ramp,maar veel van die *eentjes*maken zeker een grote..
  Wordt voor een antwoord op een machtigingsaanvraag van t kastje naar de muur gestuurd.Rest mij nog een officiele klacht in te dienen.Zelfs t ziekenhuis was not amused.

 3. VGZ heeft de duurste interimmer van Nederland in dienst en die probeert ziekenhuizen het vel over de oren te halen: de uittocht zal volgend jaar nog veel massaler zijn als na 1 april blijkt dat de patienten van VGZ zelf hun zorgkosten moeten gaan voorschieten (en maar 80% vergoed gaan krijgen).

 4. zo te zien een hele waslijst?Toch niet van beschuldigingen?
  Zelf heb ik meegemaakt dat ze prijsafspraken met clienten niet nakomen!
  Je moet gewoonweg gecontracteerd zijn als zorgverlener!Waar blijft de vrijheid van handelen?
  Ze jokken erop los met smoesjes waar de honden geen brood van lusten!

 5. Mijn vrouw en ik zijn al vanaf het begin leden van het VGZ en betaalden en betalen altijd stipt op tijd: nu samen 289 euro per maand !!!!Door een misverstand mijnerzijds — bij het besluit voortaan automatisch te betalen — blijft een maand even onbetaald. Ik krijg een dreigbrief dat ik binnen 14 dagen die maand moet betalen, anders word ik bij VGZ verwijderd.
  Men bouwt dus niet in het computersysteem (wat heel gemakkelijk te doen is) dat men hier te maken heeft met een TROUW EN OP TIJD BETALEND LID.
  Als je dan leest dat VGZ enkele HONDERDDUIZENDEN (lees honderduizenden)leden heeft die structureel niet, slecht of te weinig betalen, dan is na te gaan hoe ik me voelde. Overigens van die niet of slechte betalers gaat de rekening bij hulp van dokter of ziekenhuis gewoon naar het VGZ. Dan verhoogt men voor de trouwe betalers gewoon de premie. Kringetje weer rond.

 6. Ik ben werkzaam in de zorg en collectief verzekerd bij IZZ. Het klopt dat IZZ steeds meer uit zijn aanvullende pakketten haalD.Ik heb gekozen voor IZZ omdat zij juist zo’n goed pakket hadden. Ik overweeg om volgend jaar naar een ander over te stappen wanneer er niets veranderd. IZZ, ik zorg voor mijn klanten, zorgt u mee ook voor uw klanten!!!

 7. Klopt VGZ is niet de goedkoopste, maar VGZ loopt ook niet voorop bij het maken van goede inkoopcontracten. VGZ maakt waarschijnlijk het minst verstandig gebruik van de beschikbare kwaliteitsinformatie. Kortom, VGZ heeft het afgelopen twee jaar iets minder hard gelopen dan de andere zorgverzekeraars. En dat terwijl (of waarschijnlijk juist omdat) VGZ een uitstekende marktpositie heeft. Niet meer slapen, maar aan de slag. De bezem erdoor en de wind eronder. Het is tijd voor een grote schoonmaak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.