Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Zorgverzekeraars: eHealth sneller invoeren

Mario Gibbels
De zorgverzekeraars willen dat de implementatie van eHealth sneller gebeurt dan tot nu toe het geval is. De zorgverzekeraars hebben daarom besloten om 'precompetitief' te gaan samenwerken om dit te bewerkstelligen, zo meldt het ZN-journaal.
Zorgverzekeraars: eHealth sneller invoeren

Een snellere invoering van eHealht is volgens de zorgverzekeraars belangrijk omdat eHealth kansen biedt voor substitutie van zorg, meer zelfmanagement bij patiënten en verhoging van de kwaliteit. Bovendien biedt eHealht de mogelijkheid om het dreigende arbeidstekort in de zorg op te vangen.

Inkoopgidsen

Op dit moment werkt Zorgverzekeraars Nederland samen met de KNMG en de NPCF aan de opstelling van een Nationale Implementatie Agenda eHealth. De precompetitieve samenwerking tussen de zorgverzekeraars moet uitmonden in een reeks inkoopgidsen voor eHealth waarin kwalitatieve randvoorwaarden staan voor de inkoop van verschillende eHealth-toepassingen. Er is al een inkoopgids voor eHealth bij chronisch hartfalen en diabetes. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

ZN introduceert inkoopgids eHealth

Chiel Bos: “Introductie e-health gaat te langzaam”

Minister Schippers gaat e-health stimuleren

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zorgverzekeraars gaan PRECOMPETETIEF samenwerken!! Hallo nma !!Is dit niet een prachtig SUBSTITUUT voor KARTEL-vormend ??
    Substitutie van ZORG = minder of geen zorg.
    Selfmanagement= zoek het zelf maar uit.
    Het dreigende arbeidstekort is het eufemisme voor :zo laag mogelijke lonen voor zo weinig mogelijke, zo laag mogelijk gekwalificeerde verzorgenden. Het bovenstaande mondt ook altijd uit in zorgkostenbesparingen MET, altijd weer, verhoging van (welke???) kwaliteit!!.De verzinners van bovenstaande onzin rijden ook altijd in de kleinste,goedkoopste ,precompetetief gekochte ,auto met het meeste rijgenot. Dit is humor ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.