Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Zorgverzekeraars gaan e-healthkrachten bundelen

Mario Gibbels
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) meldt in een nieuwsbrief dat zorgverzekeraars de krachten willen bundelen en grootschalige inkoop van e-health mogelijk willen maken.
Zorgverzekeraars gaan e-healthkrachten bundelen

Vooralsnog richt deze e-health-krachtenbundeling zich op de keten diabetes en hartfalen. De inkoop op grote schaal zou per 2012 mogelijk moeten worden, aldus de nieuwsbrief van ZN.

Versnelling

Het uiteindelijke doel van de samenwerking is het aanbrengen van een versnelling in het gebruik van e-health. Deze ambitie komt voort uit HealthNu; dit initiatief van zorgaanbieders en leveranciers is een samenwerkingsverband van Menzis, Achmea, Philips, KPN, ZIP/VWS, Rabobank en TNO. EHealthNu wil graag op basis hiervan een aantal specifieke onderwerpen benoemen waarbinnen zorgverzekeraars gezamenlijk kunnen optrekken.

Stagnatie uitrol projecten

Naast focus op de twee ketens diabetes en hartfalen, wil ZN een breder programma bieden om leden te faciliteren en stimuleren op het gebied van e-health. De leden van ZN worden hierbij nadrukkelijk betrokken. Ook over dit programma heeft het bestuur van ZN een positief besluit genomen, waarbij tevens initiatieven vanuit de care een plaats krijgen. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars wordt bij de uitwerking ervan betrokken. Het Fonds, dat veel e-health projecten heeft ondersteund, signaleert stagnatie bij de uitrol van diverse gesubsidieerde projecten. (bron: Zorgverzekeraars Nederland)

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

1 REACTIE

  1. Wat een mooi initiatief nu de geldkraan voor subsidies wordt dichtgedraaid en diverse kwaliteitsinstellingen failliet worden verklaard. Dat de verzekeraars het geld op deze manier aan de cliënt teruggeven is een prima ontwikkeling. Het zou ook mooi zijn als er deskundigen uit de directe zorg bij de ontwikkeling betrokken worden, bijvoorbeeld VPK die opgeleid zijn tot zorginformaticus.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.