Zorgverzekeraars huiverig voor meerjarencontracten

Zorgverzekeraars willen vaker meerjarencontracten aanbieden en investeren in preventie, maar zij vinden het huidige zorgstelsel daarvoor onvoldoende geschikt. Dat blijkt uit het rapport: ‘Samen werken aan duurzame zorg’ van het RIVM over de Landelijke monitor proeftuinen (LMP).
Zorgverzekeraars huiverig voor meerjarencontracten
Foto: ANP - Robin Utrecht

De LMP draait om negen initiatieven die benoemd zijn als ‘proeftuin’. Deze proeftuinen hebben tot doel de gezondheid van de populatie te verhogen, de kwaliteit van zorg te verbeteren en de groei in (zorg)uitgaven te beheersen (Triple Aim). In de proeftuinen werken verschillende actoren in de regio, waaronder zorgverzekeraars, zorgaanbieders en/of gemeenten, samen. Zij zetten gezamenlijk interventies op om bovengenoemde doelen te realiseren.

Kinderschoenen

Binnen de proeftuinen werken zorgaanbieders, verzekeraars, gemeenten en andere partijen samen aan duurzame zorg in een regio of gebied. Zij bepalen samen een overkoepelende strategie en ontwikkelen interventies. Een daadwerkelijke populatiegerichte aanpak waarbij populatiedoelen centraal worden

1
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.