Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, nr. 1, 2018

In Zorgvisie ict magazine, nr. 1, dat vandaag verschijnt, een interview met Gita Gallé, bestuursvoorzitter van het Deventer Ziekenhuis. Zij vertelt onder andere over de moeilijke doorbraak van e-health: 'Misschien moeten we daarvoor wel tien jaar verder zijn.' Verder in het eerste nummer: digitale behandeling en preventie van depressies, rendement halen uit ict-investeringen en bewust hacken voor een betere informatiebeveiliging.
Cover Zvict01 660x440
Zorgvisie ict magazine, nr. 1, 2018

INHOUD ZORGVISIE ICT MAGAZINE, NR. 1

Innovatie dichter bij de burger De e-healthweek wil de burger meer bij de innovatie in de zorg betrekken. In de editie van 2018 werden meer dan tweehonderd bijeenkomsten, lezingen en presentaties georganiseerd.

Hacken voor betere veiligheid De 1700 servers en 5000 digitale apparaten van het Spaarne Gasthuis werden door ‘ethische hackers’ een week lang aan een PEN-test onderworpen.

Vbhc en e-health Steeds meer ziekenhuizen gaan werken volgens de principes van value based healthcare (vbhc). Zo ook Santeon, de groep van zeven topklinische ziekenhuizen. Harm Wesseling, voorzitter van de ict-board van Santeon, vertelt wat die omslag behelst.

Technologie en patiëntengegevens Gegevens die de patiënt op de eigen smartphone verzamelt en gebruikt worden in het zorgproces vallen onder de verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder. En zo zijn er meer aandachtspunten.

Rendement van ict-investeringen Ict wordt een steeds grotere kostenpost op de begroting van ziekenhuizen. De baten blijven echter achter bij de verwachtingen.

Slimme overeenkomst De Health Deal Chronische Pijn wil ervoor zorgen dat alle professionals die een chronischepijnpatiënt behandelen, van elkaars werk afweten. Zodat de patiënt niet steeds opnieuw zijn verhaal hoeft te doen.

UITGELICHT

Van meerwaarde Online behandeling van depressieve klachten was al effectief. Nu is ook bewezen dat digitale ondersteuning helpt om depressies te voorkomen.

INTERVIEW

Digitalisering in het DZ Het Deventer Ziekenhuis probeert de regie over zijn genezing zoveel mogelijk bij de patiënt te laten. ‘Als dat je missie is, dan is de ondersteuning met e-health een zegen’, zegt bestuursvoorzitter Gita Gallé.


Nog geen abonnee? Wordt abonnee >>


 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.