Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, nr. 4 2019

Eindredacteur
In het augustusnummer van Zorgvisie ict magazine behalve het coverinterview met Laurens van der Tang, ceo van VitalHealth, onder meer een artikel over hoe revalidatie wordt geoptimaliseerd met behulp van AI. Uitgelicht: het succes van HartWacht verdient navolging. Daarom uitleg hoe je zo’n programma ontwikkelt.
Zorgvisie ict magazine, nr. 4 2019
Coverfoto: Allard de Witte

INHOUD van het magazine

Een jaar AVG Wat klinische onderzoekers in de dagelijkse praktijk van de invoering van de AVG hebben gemerkt.

Remedie tegen overbelasting Krapte op de arbeidsmarkt en verhoogde werkdruk brachten twee groepen samen om het digitale consult in de regio te realiseren.

Optimaal revalideren Internet of Things biedt mogelijkheden in de zorg. Bijvoorbeeld revalidatie na een heupbreuk monitoren met sensoren in de schoen.

Driestappenplan voor digitale zorg De grote uitdaging bij digitale zorgverlening is de klantvraag matchen met de bestaande zorginfrastructuur.

Digitale authenticatie Voor elektronische identificatiemiddelen in de zorg gelden binnenkort hogere betrouwbaarheidseisen.

Ziekenhuisbreed beeldmanagement De ontsluiting van beeldmateriaal en adoptie van AI-toepassingen is een nieuwe fase ingegaan. Radiologen lopen voorop.

INTERVIEW

‘Wij benutten de innovatiekracht van Philips’ Na een carrière bij het fameuze Baan Company richtte Laurens van der Tang VitalHealth op. Onder de vleugels van Philips ziet hij grote mogelijkheden voor verdere groei.

UITGELICHT

Succes vraagt navolging HartWacht, het programma voor behandeling op afstand van hartpatiënten, is een groot succes. Hoe komt zo’n programma tot stand?

RUBRIEKEN

Column Jan Christiaan Huijsman Met best of breed oplossingen kan de zorg een inhaalslag maken.

Opinie Johan Vos De systemen staan klaar, nu nog beschikbare data.

Nieuwe media

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.