Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine, nr. 4

‘Geef me alle data met één druk op de knop’, verzucht Elisabeth van Schaïk in het juli-nummer. Zij heeft levenslange ervaring met de gezondheidszorg en kan als geen ander vertellen wat de digitale behoeftes zijn van de patiënt.
Cover-ZVict004-450.jpg

INTERVIEW
‘De zorgverlener staat centraal’ De systemen waarin patiëntgegevens worden bijgehouden, zijn er voor de zorgverlener, niet voor de patiënt. Elisabeth van Schaïk weet uit haar eigen decennialange ervaring hoe belangrijk toegang tot de gegevens is voor de motivatie van de patiënt.

UITGELICHT
Gegevens delen Het is zonde dat geregistreerde gegevens maar één keer worden gebruikt. Vanuit die gedachte is het programma Registratie aan de bron gestart. Zowel brancheverenigingen als zorgverleners zijn enthousiast.

Zorgvisie ict magazine lezen? Neem een abonnement

ARTIKELEN
Barrières wegnemen De Leidse hoogleraar Niels Chavannes ziet grote voordelen van e-health in de huisartspraktijk. De techniek vormt echter nog een obstakel. En artsen, zorgverzekeraars en patiënten zijn nog niet allemaal overtuigd.

Smartwatch tegen longaanval Met een smartwatch die hun bewegingen bijhoudt, probeert het Bravis ziekenhuis te voorkomen dat COPD-patiënten na een longaanval en ziekenhuisopname opnieuw in het ziekenhuis belanden.

Europese subsidie Nederland heeft de beste ict-infrastructuur ter wereld en Brussel heeft veel geld beschikbaar voor e-health. Maar het wordt nog niet goed benut, vindt hoogleraar Nick Guldemond.

Wegbereiders Het Jeroen Bosch Ziekenhuis wees key users aan die de invoering van HiX in de praktijk voorbereidden. Zij leerden het epd tot in detail en hielpen daarna hun collega’s met de nieuwe werkwijze.

Virtuele voorbereiding Erasmus MC-Sophia laat kinderen een dag voor de operatie virtueel het traject doorlopen om hen gerust te stellen. Minder angst draagt bij aan sneller herstel.

Geabonneerd op Zorgvisie ict magazine? Lees hier het nummer online

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.