Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie ict magazine nr. 6, 2018

Nederland is goed bezig met de uitwisseling van medische gegevens. Verstandig om regionaal te beginnen, vertelt Harm-Jan Wessels van Forcare in het coverinterview. ‘Pas als je het regionaal goed hebt geregeld, kun je de volgende stap zetten.’ NIEUW! Abonnees van Zorgvisie Compleet (voorheen Professional) ontvangen vanaf heden ook het Zorgvisie ict magazine en kunnen de artikelen als ze ingelogd zijn lezen op de site. Voor vragen over inloggen of over uw abonnement kunt u terecht op www.bsl.nl/klantenservice.
Zorgvisie ict magazine nr. 6, 2018

Verder in Zorgvisie ict magazine nr. 6:

Doorstart
De huisartsenzorg liep jaren voorop met automatisering. Nu dreigt de sector achterop te raken. Om dat te voorkomen, introduceren de huisartsen een eigen versnellingsplan digitalisering.

Personal Health Train
Het regionale samenwerkingsverband LIME (Limburg Meet) is aangehaakt bij de ontwikkeling van het ‘spoorwegnetwerk’ dat data ontsluit voor vele partijen.

Virtuele pijnbestrijding
Het UMC Groningen doet mee aan een internationaal onderzoek naar een nieuwe behandeling van fantoompijn. Met virtual reality ervaren patiënten minder pijn in hun verloren ledematen.


 

Nog geen Zorgvisie ict abonnee? Klik hier voor een abonnement >>


NIEUW: Heeft u een Zorgvisie Compleet (voorheen Professional) abonnement? Lees hier het magazine digitaal >>


 

Ervaringen elders
Wat kunnen Nederlandse beleidsmakers voor digitale zorg leren van andere landen? Vijf tips.

Slimme domoticatoepassingen
Joël Fliek ontwerpt een keuzehulp domotica. Dit digitale hulpmiddel moet ervoor zorgen dat de hulpvragende oudere de technologie krijgt die hij echt nodig heeft.

Online agenda
Start-up Doctena verovert nu ook de Nederlandse markt met zijn boekingsplatform waarop patiënten zelf een afspraak kunnen plannen met hun arts.

UITGELICHT
Telerevalidatie

Het Maxima Medisch Centrum biedt als eerste ziekenhuis telezorg aan patiënten die aan zowel hartfalen als COPD lijden. Dat resulteert in minder opnames.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.