Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, april 2010

Eindredacteur
In de Focus management portretteert Zorgvisie de genomineerden voor haar titels Zorgmanager en Talent van het Jaar. Op 8 april kunt u komen horen wie de winnaars zijn en u laten inspireren. Ook: wat kost een interim-manager vergeleken met een manager in loondienst, en wat is deze waard? In het interview geeft Henk Don weerwoord op de kritiek op de NMa.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Henk Don pareert kritiek op NMa

De Nederlandse Mededingingsautoriteit ligt onder vuur. Sommigen vinden dat zij te veel aan de leiband van de NZa loopt, anderen juist dat zij te eigengereid optreedt. “Dat geeft aan dat we redelijk evenwichtig bezig zijn”, concludeert NMa-bestuurder Don.

Verpleegkundige indicatoren

Registratie als onderdeel van de basiszorg

Verpleegkundigen maken zich maar moeilijk los van hun patiënt. Hoe krijg je ze mee om gegevens te registreren? Het Medisch Spectrum Twente heeft er meer dan een jaar ervaring mee.

Strategische positionering

Vergeet de waan van de dag

Positioneren is wat anders dan je laten leiden door de vraag en de tijdgeest. Het gaat om het besef van de identiteit en de kracht van het ziekenhuis en deze afstemmen op de vraag van de gekozen doelgroep.

Zwartepieten

De erfenis van Meavita

Als enige van de drie oud-Meavita-dochters kreeg Vitras/CMD geen financiële steun van de NZa. Een reconstructie van een langdurig proces met verhitte discussies tussen de NZa, Vitras/CMD, Agis en het ministerie van VWS.

Focus Management

Managers. Ze zijn nodig in verschillende soorten en maten. Over wat hen waardevol maakt en hoe je dat beoordeelt, gaat het in de Focus management. Zorgvisie nomineert dit jaar zes managers voor twee prijzen. Tijdens een inspirerend congres op 8 april reikt Zorgvisie ze uit aan een van de drie bestuurders die hun sporen hebben verdiend, en aan een van de drie veelbelovende talenten.

Bijlage: Format beoordelingskader bestuurder (bij artikel: Gedeelde Waardering)

ZorgSaam The Game

Bekijk hier het filmpje over de ‘Best Practice’ van deze maand:

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.