Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, april 2011

Mark van Dorresteijn
In het aprilnummer toont de NMa zijn ware gezicht en vertelt Jack Jansen van het Waterlandziekenhuis wat hij met de commotie rond een orthopeed doet. U maakt kennis met het netwerk van zorgbestuurders en in het bijzonder met de genomineerde Zorgmanagers en Talenten van het Jaar. Verder aandacht voor de toepassing van de franchiseformule en het modularity-concept in de zorg en bezwaren tegen de Beginselenwet en Wet nevenfuncties.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Door schade en schande wijs geworden

Jack Jansen, bestuursvoorzitter van het Waterlandziekenhuis, maakt de balans op na de crisis rond een orthopedisch chirurg.

Twee keer geel is rood

Henk Don, lid raad van bestuur van de NMa, wil niets weten van de suggestie dat de NMa milder wordt. “We geven voorlichting over de regels en gaan het gesprek aan over het goede begrip daarvan. Maar op een gegeven moment moet het duidelijk zijn.”

Mix and match in de ouderenzorg

In vervolg op haar promotieonderzoek naar het concept van modularity, beschrijft Carolien de Blok hoe Thebe Thuiszorg en Stichting Groenhuysen voortborduren op haar bevindingen.

Houtskoolschets Beginselenwet

De nieuwe Beginselenwet zorginstellingen is geen vooruitgang. Volgens Bert Hermans kan de wet zelfs leiden tot de terugkeer van staatszorg.

Oogzorgnetwerk schopt het ver met franchise

Steeds meer oogheelkundeafdelingen sluiten zich aan bij het Oogzorgnetwerk, een mooie combinatie van zelfstandigheid en ondersteuning.

FOCUS MANAGEMENT

  • Zorgmanager van het jaar

    De genomineerden voor de Zorgvisie-prijzen 2011 stellen zich voor. Twee vrouwen en vier mannen dingen op 7 april naar de titel Zorgmanager of Zorgtalent van het jaar.
  • Nevenfuncties gemaximaliseerd

    De wetswijziging die het aantal nevenfuncties van een bestuurder moet beperken, laat lang op zich wachten. De zorgsector is er niet rouwig om. Zij vindt het geen goed idee om het maximumaantal commissariaten vast te leggen.
  • Een kleine wereld

    In de zorg is sprake van een fijnmazig oldboysnetwerk. Bestuurders kennen elkaar via allerlei verbanden. Buiten de zorg zijn ze echter nauwelijks actief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.