Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, augustus 2012

Eindredacteur
In het augustusnummer onder meer: Rob van Dam was nog niet in dienst van Osira Amstelring of de IGZ stelde 27 locaties onder verscherpt toezicht. Hem wachtte een hele uitdaging, want de organisatie stond ook in het rood. En uit NIVEL-onderzoek blijkt dat niet de hoeveelheid personeel, maar de juiste mix bepalend is voor de kwaliteit. Bij verpleeghuis Ter Reede in Vlissingen weten ze er alles van. En steeds meer ziekenhuizen gaan voor het keurmerk van Joint Commision International, ook omdat het accreditatietraject zo zinvol is.
Zorgvisie magazine

Niet te stuiten

Voorzitter Rob van Dam van Osira Amstelring presenteerde direct na zijn aantreden een kwaliteitsplan. Met hoogopgeleide professionals tilt hij de zorg naar een hoger niveau.

Minder doden

Sinds in Schotland een nationaal veiligheidsprogramma is ingevoerd, is het sterftecijfer in de ziekenhuizen met ruim 9 procent gedaald.

De bewoner bepaalt

Zorginstelling De Hoven werkt met “regelarme zones”. Niet het papier dicteert hoe en wanneer er zorg wordt geleverd, maar de bewoner.

Partijprogramma’s onder de loep

Marktwerking of niet, dat is een van de kwesties.

Overbodig voorstel

Het wetsvoorstel voor het zorgspecifieke fusietoezichtmist elk doel. De regels zijn overbodig en bovendien is de reikwijdte ervan onduidelijk.

FOCUS KWALITEIT

  • Gold sealNiet alleen het keurmerk van Joint Commission International is populair, ook de accreditatiemethode.

  • Doeltreffend personeelsbeleid

    Met meer medewerkers heb je nog geen betere verpleeghuiszorg, blijkt uit onderzoek van het NIVEL.
  • Medische metrolijn

    Ziekenhuis Atrium heeft het perioperatieve proces gestandaardiseerd. Nu zijn er geen links-rechtsverwisselingen meer.
  • Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.