Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, februari 2017

In het februarinummer een interview met Erik Gerritsen, secretaris-generaal van VWS, die is binnengehaald om knelpunten in de uitvoering van de stelselveranderingen op te lossen. Vrijwaard kreeg te maken met suïcide van een bewoner én een kritisch Inspectierapport. Hoe is het nu met de ouderenzorgorganisatie? De Focus van deze maand is gewijd aan de patiënt centraal 2.0.
Cover ZVM01-02

COVERARTIKEL
Optimist aan top VWS
Al gaat het ministerie niet over de uitvoering van de stelselwijzigingen, bij knelpunten neemt VWS zijn verantwoordelijkheid. Voor secretaris-generaal Erik Gerritsen een kolfje naar zijn hand.

De zegeningen van een crisis
Na een incident met enorme gevolgen en een kritisch Inspectierapport zette ouderenzorgorganisatie Vrijwaard voortvarend een verbetertraject in. Met succes.

Beelden van Kwaliteit
Viattence gebruikt een nieuw programma om de kwaliteit van zorg te meten. Eigen medewerkers observeren de dagelijkse zorgverlening. Hun bevindingen geven inzicht.

Nog winst te behalen
Duurzame bedrijfsvoering heeft een positief effect op de financiële resultaten. Alleen zorginstellingen doen er nog te weinig aan, concluderen onderzoekers van de HAN.

Deal voor dure apparatuur
In 2013 sloot Augusta Health als eerste ziekenhuis in de VS een omvangrijk en langdurend contract met Philips. Het pakte nog gunstiger uit dan verwacht.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

FOCUS PATIËNT CENTRAAL 2.0

Integraal pgb
Een pilot verlost cliënten met een pgb voor zorg uit meerdere potjes van bureaucratische rompslomp.

Nieuw in de zorg
De sociale ondernemers zijn in opkomst. Zij komen met creatieve oplossingen tegemoet aan de zorgvraag van de cliënt.

Toegang tot dossier
Shared decision making is de trend. Heeft de patiënt daarvoor online inzage in eigen dossier nodig?

Heeft u een Zorgvisie Professional abonnement?  Lees hier het digitale magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.