Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, juli 2006

jaargang 36 interview riekus feijen Controverse rond GGZ Drenthe GGZ Drenthe wil verloederde junks uit de Randstad een veilig onderkomen bieden. Het voornemen leidde tot veel tumult, maar bestuursvoorzitter Riekus Feijen gelooft erin. "Mensen komen hier voor een beter leven."
ZorgVisie magazine

aanbesteding wmo

In een keer raak schieten


Thuiszorgorganisaties krijgen bij het aanbesteden van huishoudelijke zorg maar één kans om een offerte uit te brengen. Hoe win je de aanbesteding?

interview rien meijerink

Iedereen luistert naar de RVZ


De adviezen van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg worden zeer serieus genomen, merkt Rien Meijerink. De nieuwe voorzitter is geen voorstander van marktwerking.

recht op zorg

Waar blijven de rechtszaken?


Er zit een gat tussen de zorg die volgens de indicaties nodig is, en de zorg die mensen daadwerkelijk krijgen. Volgens juristen heeft een rechtszaak hierover een grote kans van slagen.

succesvol verwijssysteem

Acute patiënten eerlijk delen


Ziekenhuizen in Leiden hoeven niet langer eindeloos rond te bellen voor een opnameplek voor patiënten met een acuut heelkundig probleem. Een nieuw verwijssysteem biedt uitkomst.

arbeidsomstandigheden

De dokter vergeet zijn gezondheid


De Arbeidsinspectie bezoekt binnenkort de verpleeg- en verzorgingshuizen. Inspecteur Jacques van der Pols ziet in de gezondheidszorg nog veel papieren arbobeleid.

woondiploma ggz-cliënten

Buurtvriendelijke vermaatschappelijking


Buren zijn vaak niet blij met zelfstandig wonende ggz-cliënten. Franeker gaat overlast te lijf met een wooncertificaat voor psychiatrische patiënten.

kwesties

Een vleugje idealisme

onvoltooid verleden tijd

Kraamzorgveiling is blijvertje

het goede voorbeeld

Dag en nacht hulp voor kankerpatiënten

boeken

De logica van het zorgen

toolkit

Doe het zelf: Focusgroepen met patiënten

nazorg

Tamtam: Frank de Grave verdonkeremaant boze brief

servicewijzer

agenda + colofon

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.