Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juli 2017

In Zorgvisie magazine nr. 7 onder andere een eigen enquête naar de doorstroomtijden op de seh's, een interview met mede-oprichter Nico Moleman van BuurtzorgT en analyse van de regionale sectorplannen. De Focus gaat deze maand over e-health.,
Cover-ZVM007-450.jpg

COVERARTIKEL
Ggz volgens Buurtzorg-formule
Nico Moleman wilde een ggz-organisatie zonder ‘het circus van verzekeraars, zorgpaden en registratiedruk’. Dat is gelukt: BuurtzorgT zit met achttien teams verspreid door het hele land.

Ook bij spoed in de rij
Zorgvisie heeft ziekenhuizen gevraagd naar de doorstroomtijden op hun seh, de oorzaken en de oplossingen. Wat blijkt, er is meer aan de hand dan verstopping door de ouderen. Een ‘veelkoppig monster’ is de oorzaak.

Voorkomen is beter dan genezen
De Federatie voor Gezondheid introduceert een verdienmodel voor preventie. Als gezond zijn én blijven lonend wordt, gaan mensen wel gezonder leven is de gedachte. En daarmee blijft het zorgstelsel betaalbaar.

Succes verzekerd
Dankzij de regionale sectorplannen zorg hebben in een paar jaar tijd ruim 69.000 medewerkers een vorm van scholing gekregen ‘precies daar waar het nodig is’. Dat biedt perspectief voor de huidige arbeidsmarktproblemen in de care.

Ook Zorgvisie magazine lezen? Neem een abonnement

FOCUS E-HEALTH
Passende technologie
In de Paswoningen van Siza kunnen mensen met een beperking uitproberen welke snufjes hun echt meer zelfstandigheid opleveren.

Artifical Intelligence
Techniek brengt veel voordelen, maar er zijn ook aarzelingen.

Opschaling gaat langzaam
Telecardiologiedienst HartWacht komt maar moeizaam van de grond.

Heeft u een Zorgvisie Professional abonnement?  Lees hier het digitale magazine

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.