Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, juni 2006

jaargang 36 ‘Machtsstrijd in het ziekenhuis’' Interview Joan Leemhuis en Pieter Vierhout Moeten medisch specialisten wel of niet het ziekenhuis mee besturen? Een debat tussen Joan Leemhuis, voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen en Pieter Vierhout, voorzitter van de Orde van Medisch

Specialisten.

zorg op het platteland


Ouderenzorg houdt het dorp levendig

Zelfstandig wonende ouderen hebben niet alleen zorg nodig, maar ook aanspraak en een winkel om de hoek. In dorpen is dat vaak niet voorhanden. Daarom zetten zorgorganisaties zelf voorzieningen op.

langdurige geestelijke gezondheidszorg

Ggz die verleidt en dwingt


Psychiatrische patiënten die langdurig zorg nodig hebben, krijgen deze vaak niet. Ggz-directeur Remmers van Veldhuizen pleit voor uitnodigende, actieve en desnoods dwingende zorgverlening aan deze groep.

motivatie zorgverleners

Bezielde professionals


Bureaucratie en werkdruk ondermijnen het werkplezier van de zorgverleners. Het Flevoziekenhuis probeert het heilige vuur brandend te houden door professionals in gesprek te brengen over hun diepere drijfveren. Verslag van een ‘Linke Lunch’.

inkoopcombinaties

Slimmer shoppen


Zorgorganisaties zijn grootverbruikers van allerlei materialen. Wie scalpels, doorligdekens of vruchtensappen goedkoop bemachtigt, bespaart veel kosten. En dat kan door gezamenlijk in te kopen. Al gaat dat niet zonder slag of stoot.

Kwestie

Beroepseer

Onvoltooid verleden tijd

Ontgoochelde ouderen in Spanje

Het goede voorbeeld

Verkleind psychiatrisch ziekenhuis

Toolkit

Rode en groene signalen

Boeken

The Architecture of Hospitals

Tamtam

Frauduleuze hulphonden

Servicewijzer, agenda + colofon

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.