Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juni 2009

In het juninummer van Zorgvisie: de integrale Wet cliëntenrechten zorg moet en zal er komen, ondanks alle controverse. Ook een interview met directeur-generaal curatieve zorg Diana Monissen, die na ruim een jaar haar werkkamer op het ministerie weer verlaat en terugkeert in de verzekeringsbranche.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

‘Maak kwaliteit openbaar’

Diana Monissen heeft als zorgbestuurder en verzekeraar altijd al geijverd voor kwalitatief goede zorg. Als directeur-generaal curatieve zorg op het ministerie van VWS zet ze haar missie voort. Nog deze kabinetsperiode komen er kwaliteitsindicatoren, heeft ze met Klink afgesproken.

Controverse rond cliëntenrechten

Dwars tegen de stroom in


Het idee voor een integrale Wet cliëntenrechten zorg is al vanaf het begin controversieel. Ondanks alle kritiek dendert de VWS-trein voort: op 1 januari 2011 hoopt het ministerie een wet te hebben waarmee de cliënt meer invloed krijgt op de zorg. Zie de concepttekst en de memorie van toelichting onderaan deze pagina.

Herindicaties AWBZ

Burgers met lege handen


Het Centrum indicatiestelling zorg krijgt een druk jaar. Voor 270.000 mensen moet het CIZ bepalen of ze nog recht hebben op begeleiding. Zo niet, dan zullen ze moeten aankloppen bij hun gemeente. Maar die zijn er nog niet klaar voor.

Verpleeghuiszorg onder de maat

Strijden voor eigen functie


De slechte medische zorg in verpleeghuizen stemt menig verpleeghuisarts droevig. Er zijn zelfs al artsen opgestapt omdat ze niet langer de verantwoordelijkheid willen dragen. Het wordt tijd dat bestuurders zich niet langer verschuilen achter hun goede bedoelingen en voor hun artsen en cliënten meer budget eisen.

Zowel in de rubriek Kwesties als in de juridische rubriek Terecht aandacht voor toezicht. Discussieer mee over de ‘ideale’ toezichthouder

Bij dit nummer: een special over financiën in de zorg met als thema: het pluspakket. Steeds meer aanbieders van langdurige zorg bieden hun bewoners extra zorg of diensten aan tegen betaling. Hoewel tegenstanders aanvoeren dat daarmee de klassenzorg terugkeert, is de ontwikkeling niet meer te stuiten. Zie ook www.zorgvisie.nl/financien

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.