Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, juni 2010

Eindredacteur
Met gezondheidszorg proberen partijen stemmen te winnen bij de Tweede-Kamerverkiezingen. Zorgvisie legt de partijprogramma's naast elkaar. In De Zijlen beschermen ze hun gehandicapte cliënten met inventieve maatregelen die de cliënt 'zo min mogelijk op de huid zitten'. Verder onder meer interviews met verzekeraar Wim van der Meeren van CZ en ggz-bestuurder Roel Verheul van De Viersprong. In de Focus opleidingen drie artikelen over een goede voorbereiding op een zorgcarrière.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Interview bestuurder CZ

Vol goede moed de toekomst tegemoet


Bestuursvoorzitter Wim van der Meeren van verzekeraar CZ ontvouwt de plannen voor de komende jaren. “We moeten ons specifieker bemoeien met de kwaliteit van de zorg, ons harder uiten en onsympathieker worden.”

Partijprogramma’s naast elkaar

Politiek serveert marktwerking af


De gezondheidszorg staat tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni volop in de schijnwerpers. Zorgvisie bekeek de programma’s van de grootste partijen.

Brede heroverwegingen

Voorstellen beperkt bruikbaar


De bezuinigingsplannen van de heroverwegingscommissies zijn volgens hoogleraren Wim Groot en Henriëtte Maassen van den Brink niet haalbaar. ‘Ze leveren geen geld op, maar schuiven de lasten af op de patiënt.’

Weg met de Zweedse band

Er zijn alternatieven


Bij gehandicaptenzorginstelling De Zijlen is het uitgangspunt dat de beperkende maatregel bij de cliënt zo min mogelijk op de huid moet zitten. Daarom zijn de Zweedse banden de deur uitgedaan.

EC komt met 11 initiatieven

De agenda van Brussel


Het werkprogramma van de Europese Commissie voor 2010 is klaar. Tijd voor de koepel-, branche- en zorgorganisaties om aan de slag te gaan met hun strategische Europese agenda.

Interview ggz-bestuurder Roel Verheul

Op zoek naar duurzame resultaten


De bestuurder van De Viersprong wil de AWBZ-gefinancierde zorg vervangen door curatieve behandelingen die wél werken. ‘Patiënten worden alleen intramuraal opgenomen, zodat ze de maatschappij niet meer tot last zijn.’

TOC, Lean en Six Sigma

Het nut van logistieke methodieken


Therese Borghuis en Miranda Paree breken een lans voor de drie bekende methodieken. Uit ervaring weten ze hoe zorgorganisaties er het meeste profijt uit kunnen halen.

Focus opleidingen

Drie artikelen over een goede voorbereiding op een zorgcarrière. De maatschappelijke stage helpt middelbare scholieren voor te sorteren op een loopbaan in de zorg. Competentiegericht opleiden maakt van medisch specialisten vaardige diplomaten. En met de exclusieve leergang ‘Succesvol besturen van ziekenhuizen’ komen aspirant-bestuurders beslagen ten ijs.

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.