Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, maart 2011

Eindredacteur
In het maartnummer onder meer het coververhaal over hoe het Haagse Wijk- en WoonZorg moeizaam uit het dal van Meavita klimt. In het interview onthult Cees Meijer hoe ziekenhuis Nij Smellinghe het hoofd boven water houdt. En de focus laat staaltjes van slim personeelsbeleid zien.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen Murré

Interview ziekenhuisbestuurder Cees Meijer

Wars van gedoe


Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten is vorig jaar voor de vierde keer uitgeroepen tot het financieel best presterende ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Cees Meijer legt uit hoe hij dat voor elkaar krijgt.

Certificering

Kwaliteit is meer dan een papiertje


Voor de kwaliteit van de zorg lijkt het bezit van een certificaat niet zoveel uit te maken. De inspectie hecht meer aan kwaliteitsindicatoren om de resultaten meten. Maar instellingen met certificaat krijgen vooralsnog meer geld van de verzekeraars.

Marktverdeling

De grens van specialisatieovereenkomsten


Ziekenhuizen zouden graag samenwerken om volumes van bepaalde behandelingen te optimaliseren. Maar ze durven niet omdat ze vrezen door de NMa beticht te worden van kartelvorming. Welke mogelijkheden zijn er?

Focus Personeelsbeleid

Zorginstellingen zullen alle zeilen bij moeten zetten om op de krappe arbeidsmarkt goed gekwalificeerd personeel te werven en aan zich te binden. Drie artikelen over slim personeelsbeleid.

  • Parnassia Bavo Groep scout en begeleidt in eigen organisatie talentvolle managers.
  • Ziekenhuizen in Amsterdam en omstreken kiezen niet langer voor zzp’ers en gedetacheerden.
  • De opleiding van zij-instromers boven de 30 jaar wordt verkort. Instellingen vrezen de gevolgen.

De lange weg van HWW Zorg

Haagse Wijk- en WoonZorg (HWW Zorg) heeft een turbulente periode achter de rug. En nog is er inspectietoezicht en onrust onder het personeel. Zorgvisie probeert te achterhalen hoe de organisatie er voor staat. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.