Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, november 2009

In het novembernummer aandacht voor het gebakkelei over de inkomens van medisch specialisten. Verder in dit nummer een eerste kennismaking met de nieuwe voorzitter van Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland: Heleen Dupuis.
Zorgvisie magazine

Cover: JeRoen MurréSpecialisten bakkeleien met Klink

‘Bij verplicht in loondienst ga ik naar het buitenland’


Branchevoorzitter Marleen Barth windt zich op over de optelsom van veranderingen die de geestelijke gezondheidszorg de laatste twee jaar heeft ondergaan. Met als klapper op de vuurpijl Klinks plan voor een tariefverlaging van 3,5 procent in de curatieve ggz. ‘Je kunt marktwerking niet van stal halen als het je uitkomt en weer op slot zetten als dat politiek voordeliger is.’

Interview Heleen Dupuis

‘In de cure wordt ontzettend veel geld verspild’


Heleen Dupuis is per 1 november de nieuwe voorzitter van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). De ethica benadert haar nieuwe functie pragmatisch. ‘Het is vooral handig dat ik weet hoe in Den Haag de hazen rennen.’

Doelmatiger chronische zorg

Klink zet ketens door


Vanaf 2010 gaan verzekeraars zorgketens aanbesteden, al klinkt van vele kanten nog kritiek. Klink wil daarmee de chronische zorg goedkoper en beter te maken.

Elektronisch cliëntendossier

Leren van een ander


Ipse de Bruggen heeft het elektronisch cliëntendossier (ECD) ingevoerd. De stichting voor mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap laat zien welke weg zij bewandelde om het ECD succesvol te implementeren.

Pilot ouderenrevalidatie

Uit solidariteit met de patiënt


Het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam (RRR) strijdt al twintig jaar voor meer behandeltijd binnen de ouderenzorg. Hun inzet is beloond. Als eerste revalidatiecentrum krijgt RRR de vergoeding voor deze zorg vanuit de Zorgverzekeringswet. In 2011 mogen ook andere centra hiermee proefdraaien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.