Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine, november 2015

Eindredacteur
In het novembernummer van Zorgvisie magazine een interview met DoekleTerpstra over wat er mis en goed gaat in de transitie en zijn 'Code verantwoordelijk marktgedrag thuisondersteuning'. In de focus hrm aandacht voor flexibele personeelsinzet en verantwoordelijkheid laag in de organisatie. Verder worden de softwaremarkten voor cure en care belicht. En rust in de Zeeuwse ziekenhuiszorg lijkt eindelijk in zicht.
Zorgvisie magazine

COVERARTIKEL

Aanjager en verbinder

Doekle Terpstra heeft samen met partijen uit het veld een code opgesteld die moet zorgen voor ‘respectabele arbeidsvoorwaarden’ in de thuiszorg. ‘Ik reken op het zwaan-kleef-aaneffect.’

Reddingsoperatie ADRZ

In het belang van de Zeeuwse bevolking trekt de nieuwe raad van bestuur het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis uit de rode cijfers. ‘We zijn goed bezig, maar het is ingewikkeld’.

ZIS/epd-markt opgeschud

Met de overname van Siemens Health Services heeft ’s werelds grootste zorg-ict-bedrijf de Benelux-markt betreden. Het Amerikaanse Cerner brengt populatiemanagement binnen handbereik.

Wie is de beste?

Al zeventien jaar organiseert Zorgvisie de prijs Zorgmanager van het jaar. De selectiecommissie en jury hebben de criteria in de tijd bijgesteld.

Software voor langdurige zorg

Bestuursvoorzitter José Duarte wil meer met de software van Unit4 in de langdurige zorg. ‘We zitten in een transitiefase naar meer investeren in innovatie.’

FOCUS HRM

Flexibele inzet personeel

Er is behoefte aan vaste medewerkers ‘nieuwe stijl’. Personeelsleden die kunnen meebewegen met de organisatie.

Vrij en blij

In de categorie ‘bedrijven met meer dan 1000 werknemers’ is wederom de werktevredenheid bij Buurtzorg het hoogst. Het gevoel ‘eigen baas’ te zijn speelt een grote rol.

Beducht voor start-ups

Gevestigde organisaties kunnen nieuwe innoverende concurrenten het hoofd bieden door hun medewerkers veel verantwoordelijkheid te geven.

Voorspelbare bezetting

De capaciteit van de OK en de verpleegafdelingen in Rijnstate worden afgestemd op de zorgvraag.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.