Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 5 is verschenen

Het nieuwste nummer van Zorgvisie magazine is uit. In het coverinterview maakt u kennis met met Conny Helder in haar nieuwe rol als minister voor langdurige zorg. 'Ik vind het belangrijk te laten zien waar ik voor sta.' Verder artikelen over de spoedzorg, hoe gehandicaptenzorg en ggz op elkaar kunnen aansluiten, de financiële risico's in de ziekenhuiszorg en veel meer.
Conny Helder in Zorgvisie magazine
Coverfoto: Paul Tolenaar

INTERVIEW
Conny Helder
De minister voor Langdurige zorg vindt dat er genoeg geld beschikbaar is gesteld om de vermeende loonachterstand van de middengroepen in de zorg in te lopen. Er komt deze kabinetsperiode niets meer bij.

BEST PRACTICE
Lessen uit Zweden
Mee op studiereis naar Stockholm. Alle ouderenzorg valt simpelweg onder verantwoordelijkheid van de gemeente.

SAMENWERKING
Haast geboden
Regionale oncologienetwerken zijn bittere noodzaak nu het aantal kankerpatiënten rap toeneemt.

INTERVIEW
Plannen VGZ
We moeten wat met artikel 13 Zvw om de prikkels voor verandering te realiseren, meent VGZ-topvrouw Marjo Vissers.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 12 augustus per post.

ACUTE ZORG
Sneller ter plaatse
Door uitgebreider triage in de meldkamer en een nieuwe urgentie-indeling snellen ambulances naar de echte noodgevallen en arriveren andere patiënten op de juiste plek.

SPECIALE DOELGROEP
Twee branches
Mensen met een laag IQ en psychische problematiek vallen buiten de boot. Ze worden niet gezien, ineffectief behandeld of doorgeschoven.

INTERVIEW
Financiële risico’s
Hoogleraar Dennis Vink: ‘Ziekenhuisbestuurders mogen in financieel opzicht wel wat professioneler opereren.’

WACHTLIJSTEN
Nog even geduld
Het totale aantal wachtenden op een ggz-behandeling neemt af, maar het aantal mensen dat te lang wacht, neemt juist toe.

ZORGTECHNOLOGIE
Weinig ruimte
Het patiëntperspectief betrekken in de beoordeling van innovatieve behandelingen wordt bemoeilijkt door diens gebrek aan vertrouwen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.