Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie magazine nr. 6 is verschenen

Eindredacteur
In het septembernummer van Zorgvisie magazine deelt Floortje Scheepers haar inzicht in de oorzaken van en oplossingen voor de wachtlijsten in de ggz. Ook leest u in dit nummer een reportage over medisch specialisten die alles doen om goed ‘samen te beslissen’, al ontbreekt daarvoor de tijd. Een artikel over de dringende noodzaak om te verduurzamen en best practices voor personeelsbeleid en voor houdbare ouderenzorg. Verder: aanstekelijk enthousiasme van jong talent en het hoe en waarom van de sociale benadering dementie.
Coverfoto: Paul Tolenaar

INTERVIEW
Floortje Scheepers
Een intake die breder kijkt dan het medische model zal de wachtlijsten in de ggz verkorten. Afdelingshoofd Scheepers van UMC Utrecht: ‘Die tijdsinvestering verdient zichzelf terug.’

REPORTAGE
Kunst- en vliegwerk
Hoe artsen worstelen om in tien minuten de beste behandeloptie te kiezen met hun patiënten.

DEMENTIEZORG
Sociaal benaderd
Meer levenskwaliteit dankzij psycho-sociale ondersteuning voor mensen met dementie en hun naasten.

Bent u Zorgvisie-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement. Zorgvisie compleet-abonnees ontvangen de papieren versie van Zorgvisie magazine vanaf vrijdag 23 september per post.

VERDUURZAMING
Zorgsector moet vaart maken
VWS en verzekeraars hebben de verduurzaming van de zorg op zijn beloop gelaten, oordeelt Gupta Strategists. Nu is het moment voor het startschot van een inhaalrace.

OUDERENZORG
Toekomstgericht
Twee best practices van regionale, domeinoverstijgende samenwerking om ouderen kwaliteit van leven te kunnen blijven bieden.

MEER INSTROOM
Samen opleiden
Door gezamenlijk anesthesiemedewerkers op te leiden, pakken Catharina Ziekenhuis en zbc Equipe Zorgbedrijven de personeelstekorten aan.

JONG TALENT
Hart voor de zorg
Twee dertigers met frisse ideeën over hun vak en hun sector. Verpleegkundige Cato Habets en neuroloog Wardell Amerika laten van zich horen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.