Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ZorgVisie magazine, special financiën

september, jaargang 36 kapitaalverschaffing Zakendoen in de zorg ‘Het binnenhalen van investeerders brengt hoe dan ook risico’s met zich mee.’ En: ‘De betrokkenheid van aandeelhouders leidt tot een transparantere governancestructuur.’ Marktsceptici en voorstanders over de voor- en nadelen van risicodragende kapitaalverschaffing.
ZorgVisie magazine

nieuwe rechtsvormen

Mythes over BV’s in de zorg


Tot voor kort waren er naast de stichting geen bruikbare fiscaaljuridische alternatieven. Nu schieten de BV’s als paddestoelen uit de grond. Slim? Paul Baks heeft daar zo zijn bedenkingen bij.

private investeringen

Tien tips om investeerders te vangen


Hoe trek je succesvol een investeerder aan? Zorgvisie vroeg drie deskundigen om wijze raad.

banken over BV’s

Kapitaalinjecties


Stichtingen zijn uit, BV’s zijn in. Steeds meer ziekenhuizen denken erover om zich om te vormen tot een BV. Hoe kijken de banken aan tegen deze nieuwe trend?

investeren in de zorg

Durfkapitaal overwint twijfels


Particuliere investeerders ruiken nieuwe kansen in de zorg. Een ziekenhuis kopen is nog te riskant, maar wandbeugels en opklapbare douchezitjes hebben toekomst.

risicodragende financiering

Nieuwe risico’s


Financiers zullen de komende jaren meer prestaties verwachten van zorginstellingen. Janco Lindenbergh van PricewaterhouseCoopers inventariseert de nieuwe mogelijkheden en risico’s

kwesties

Kwestie: Eerste ziekenhuis-BV

servicewijzer colofon

Meer over vreemd vermogen in de zorg:

http://www.zorgvisiespecialfinancien.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.