Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie tech magazine is verschenen

Volgens sommige betrokkenen is de manier waarop in Nederland zorgpersoneel wordt opgeleid middeleeuws. Dat begint echter te kantelen. Via extended reality en simulatoren worden steeds meer trainingen ontwikkeld om zorgpersoneel bijdetijds op te leiden. Voor het coverartikel van Zorgvisie tech magazine nr. 2 sprak redacteur Sytse Wilman ook met de initiatiefnemers van DUTCH: Digital United Training Digital Centres for Healthcare (DUTCH). Het consortium wil honderden miljoenen investeren om de medische opleidingen te moderniseren.
Cover ZV tech magazine nr. 2

Verder in dit nummer:

De Autoriteit Consument & Markt besloot tot een onderzoek naar de markt voor elektronische patiëntendossiers om de marktmacht van de leveranciers en de gevolgen daarvan in kaart brengen. De conclusies zijn fors: verouderde en gesloten systemen en ondoorzichtige en hoge prijzen.
Klik hier om het hele artikel te lezen >>

Heeft u een Zorgvisie-compleet abonnement?
Lees hier alle artikelen online >>

‘Zien is Geloven’ is de toepasselijke naam van een project dat extended reality (XR) inzet om patiënten met huidkanker te laten zien hoe hun aangezicht er na een operatie uit zal zien. Begin dit jaar kende de Top Sector Life Sciences & Health het plan een subsidie van 425.000 euro toe voor verdere ontwikkeling. Eveline Corten, reconstructief plastisch chirurg in het Erasmus MC, is de bedenker.
Klik hier om het hele interview te lezen >>

Verder in Zorgvisie tech magazine nr. 2:
– Het bewustzijn, de bestuurlijke aandacht en de budgetten voor digitale beveiliging nemen toe. Desalniettemin neemt de dreiging van aanvallen met ransomware toe.
– Met datagedreven IC-zorg bereiden ziekenhuizen zich voor op de toekomst.
– Regionale samenwerking is een must om digitale transformatie tot een succes te maken.
– Organisaties voor wijkverpleging schakelen steeds meer over van fysieke zorg naar beeldzorg.

En lees ook de columns van Jan Christiaan Huijsman: ‘Transformatie begint bij een sterke basis‘ en Eddy van de Werken: ‘Betrouwbare authenticatie is cruciaal voor toekomstbestendige zorginfrastructuur‘.

Bent u Zorgvisie compleet-abonnee? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.