Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie tech magazine is verschenen

Het eerste nummer van 2021 van Zorgvisie tech magazine is vandaag uitgekomen. Met daarin een dubbelinterview met de vertrekkend en nieuwe directeur van Academy Het Dorp. Het coververhaal gaat over de verschuiving van medisch-specialistische zorg uit het ziekenhuis naar de patiënt thuis.
Cover Zorgvisie Tech 01 2021

INHOUD ZORGVISIE TECH MAGAZINE NR. 1

COVERVERHAAL DEEL 1
Van zorg in ziekenhuis naar zorg thuis
Medisch-specialistische zorg moet vaker buiten het ziekenhuis worden geleverd, daar zijn de meeste bestuurders het wel over eens. Maar hoe doe je dat? Een overzicht aan de hand van drie praktijkvoorbeelden.

COVERVERHAAL DEEL 2
Verschuiving medische zorg: ziekenhuis op afstand
Herinrichting van het zorglandschap moet de zorg verbeteren en toegankelijk houden. Het levert bovendien een grote kostenbesparing op. Meer thuisgeleverde ziekenhuiszorg kan daaraan bijdragen.

DUBBELINTERVIEW
Academy Het Dorp
De nieuwe directeur Brigitte Boon zet zich, net als voorganger Rob Hoogma, in voor meer toepassingen van technologie in de langdurige zorg.


Heeft u een Zorgvisie compleet-abonnement? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement >>


ONLINE PROGRAMMA
Rustig afbouwen

Het e-healthprogramma Therapieland helpt mensen van de antidepressiva af.

ONDERZOEK
Waarde AI voor gezondheid benutten
Er is geen gebrek aan gezondheidsdata, het schort wel aan de toegankelijkheid ervan.

REGELGEVING
Arts en apotheker op het rechte digitale pad
Een arts die digitaal (herhaal)medicatie voorschrijft, is aan strikte regels gebonden.

Columns
Jan Christiaan Huijsman draagt diverse digitale oplossingen aan om de huisarts voor te bereiden op de toekomst. Lees de column hier >>

Het landelijke vaccinatieprogramma is te laat gestart, aldus Eddy van de Werken. En dat lag niet aan de ict-systemen. Lees de column hier >>

INKOOP E-HEALTH
Op naar value based inkoop
Er kan beter gekeken worden naar de kosten van e-health. Niet alleen naar de aanschafkosten van het product, maar ook naar de integrale kosten van het betreffende zorgpad. Dat vindt Gerben Bekema, onder andere adviseur inkoop bij het Amsterdam UMC.

INTERVIEW
‘Er moet druk op de ketel’
De Patiëntenfederatie vindt dat de overhead de regie moet pakken om de gegevensuitwisseling aan te jagen. ‘Snelheid is het speerpunt en daarom moet de vrijblijvenheid eraf.’

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.