Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie tech magazine nr. 2, 2020

Zorgvisie tech magazine nr. 2 is verschenen. Het coververhaal gaat over zorg op afstand dat door de coronacrisis versneld is ingevoerd. Verder onder andere een interview met Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie bij Amsterdam UMC en CMIO bij het ministerie van VWS.
Cover Zv Tech Magazine 660x440

INHOUD ZORGVISIE TECH MAGAZINE NR. 2

COVERVERHAAL DEEL 1

De digitalisering van de zorg is door de coronacrisis versneld ingeburgerd. Heeft dit ook minder gewenste gevolgen? De visie van drie experts.

COVERVERHAAL DEEL 2

Landelijke digitale beelden en verslagen uitwisselen. Sinds kort is het mogelijk met het Twiin-systeem. Ziekenhuis St Jansdal sloot er in mei als eerste op aan.


Heeft u een Zorgvisie compleet-abonnement? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement >>


COLUMNS

Jan Christiaan Huijsman is blij met de versnelde integratie van telehealth. Lees de column hier >>

Eddy van de Werken ziet de mogelijkheden van blockchain. Lees de column hier >>

INTERVIEW

Marlies Schijven, hoogleraar chirurgie bij Amsterdam UMC, werd door het ministerie van VWS aangesteld als Chief Medical Information Officer. Sinds 1 april is ze een dag per week in haar nieuwe functie aan de slag.

BEST PRACTICE

Een sensor en een app zetten patiënten in het Amsterdam UMC aan tot meer bewegen.

TECHNIEK

Robotchirurgie is niet meer weg te denken uit de operatiekamers. Desondanks wordt het geframed als geldverslindend. Meer concurrentie en aanhoudende vernieuwingen kunnen dat beeld doen kantelen.

WETGEVING

Welke regels gelden bij de aanschaf en het gebruik van een e-healthtoepassing?

ANALYSE

De digitalisering van de zorg gaat door de coronacrisis snel. Geldt dit ook voor de persoonlijke gezondheidsomgeving (pgo) die de patiënt regie over zijn eigen zorg moet geven?

ACHTERGROND

Aanbieders kunnen zich sinds kort laten certificeren voor NTA 7516: de nieuwe norm voor veilig mailen. Wat houdt dat precies in?

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.