Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Zorgvisie tech magazine nr. 4, 2020

Zorgvisie tech magazine nr. 4 valt vanaf vandaag bij de abonnee op de mat. In dit nummer een interview met de oprichter van BeterDichtbij. De app werd dit jaar het meest gebruikt in het digitale contact tussen zorgverlener en patiënt. Ook andere succesvolle toepassingen passeren de revue, zoals trefzekere diagnose met behulp van AI.
Cover Tech04 660x440

INHOUD ZORGVISIE TECH MAGAZINE NR. 4

COVERVERHAAL
Moeizame én succesvolle entree AI
Het eerste deel van het coververhaal behandelt wat er moet gebeuren om de potentie van AI sneller en ten volle te benutten. In het tweede deel een voorbeeld van wat AI in de zorg vermag.

Interview met oprichter BeterDichtbij
Het is de meest gebruikte app voor digitaal contact tussen patiënt en zorgverlener. Godfried Bogaerts van BeterDichtbij vertelt over het succes en de verdere plannen, maar wijst ook op beperkingen.


Heeft u een Zorgvisie compleet-abonnement? Lees hier de magazineartikelen online. Nog geen abonnee? Kies uw abonnement >>


Columns
Jan Christiaan Huijsman adviseert: breng mensen gezondheidsvaardigheden bij. Lees de column hier >>

Voor Eddy van de Werken is het duidelijk: de Coronamelder is geen killer app. Lees de column hier >>

Project H2O
Vier Europese landen verzamelen door patiënten gegenereerde data over drie veelvoorkomende aandoeningen. De data worden gestandaardiseerd en toegankelijk gemaakt in zogeheten observatoria.

Kortere aanrijtijd
Dankzij software zijn ambulances sneller ter plaatse en worden ze efficiënter ingezet.

Slim toegepaste technologie
De zorgsector ontdekt de meerwaarde van virtual en augmented reality.

Strengere eisen
Nieuwe regelgeving medische hulpmiddelen van belang voor zorgorganisaties. Ook software wordt soms als medisch hulpmiddel aangemerkt.

Baas over onderzoeksdata
Share2Care is bedacht door de Zorgambassade, een denk- en doetank met ambassadeurs vanuit diverse geledingen. Patiënten kiezen zelf voor welk onderzoek ze gegevens beschikbaar stellen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.