Zorgzelfstandigen willen grip op werktijden

Personeel dat in de zorg als zelfstandige werkt, doet dit vooral om grip te krijgen op de arbeidstijden en om het werk met het privéleven te kunnen combineren. Die argumenten wegen relatief zwaar in de zorg, blijkt uit de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2019 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) die op verzoek van Zorgvisie is toegespitst op de zorgsector.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
zelfstandige zorgprofessionals
Foto: JulieanneBirch/Getty Images/iStock

Zelf bepalen wanneer en hoeveel je werkt, is voor veel zelfstandigheden in de zorg een belangrijke reden om niet (meer) in loondienst te werken. Voor 42,8 procent van de zzp’ers speelt deze overweging mee bij de keuze voor zelfstandigheid. Dat is ruim meer dan het gemiddelde van alle sectoren in Nederland, waar dit argument door 34,7 procent wordt opgevoerd. Ook de wens om werk en privé beter te combineren weegt extra zwaar onder medewerkers in de zorg: 23,9 procent geeft dit op als reden. Over alle sectoren is dit gemiddeld 18,6 procent. Verder valt op dat bijna een kwart (22,4

0
339

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.