ZuidZorg aan de kant gezet bij overname Pantein

Alle Brabantse gemeenten waar de failliete thuiszorgtak van Pantein-Vivent thuiszorg leverde, gaan niet met ZuidZorg verder. Hiermee zetten de gemeenten een streep door een eerder plan van de curator om ZuidZorg de activiteiten van Pantein over te laten nemen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ZuidZorg aan de kant gezet bij overname Pantein
Foto: ANP Ilvy Njiokiktjien

Zorgaanbieder ZuidZorg liet vorige week weten alle activiteiten van Huishoudelijke Hulp Pantein-Vivent (HHPV) te willen overnemen. Dat gebeurde op dezelfde dag dat HHPV haar faillissement wereldkundig maakte. Dit schijnbaar voorgekookte overnameplan is in het verkeerde keelgat geschoten van de twintig Brabantse gemeenten waar Pantein zorg leverde. Curator Floris Dix probeert het plan van ZuidZorg volgens de Vughtse wethouder Saskia Heijboer er op een dwingende manier doorheen te drukken. Dat zei de wethouder maandagavond tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Gecontracteerde aanbieders

Voor het plan van ZuidZorg moesten de gemeenten vandaag instemmen na een vergadering. De uitkomst hiervan is echter dat de gemeenten liever

1
73

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.