Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

VUmc wil vertrouwen herstellen

De conflicten binnen het VUmc in Amsterdam hebben te lang kunnen voortwoekeren en zijn daardoor geëscaleerd. Dat komt doordat de afstand tussen het bestuur en de werkvloer te groot was. Dat zeggen bestuursvoorzitter Cees Veerman en waarnemend voorzitter Fred Plukker vandaag tijdens de presentatie van een verbeterplan.
VUmc wil vertrouwen herstellen
Premium

Het gepresenteerde plan houdt in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. In een tijd waarin steeds meer medewerkers in de zorg gedwongen ontslagen gaan worden bedenkt het VUmc dat er een vierhoofdige raad van bestuur moet komen in plaats van een driehoofdige. Dit omdat de afstand tussen bestuur en werkvloer te groot was….. Worden problemen niet opgelost door verantwoordelijken omdat er een te grote afstand is? Is dit niet HET grote excuus voor het bedrijven van struisvogelpolitiek, in plaats van gewoon je werk als eindverantwoordelijke te doen?
   Het verkleinen van die afstand bereik je niet door meer (duurbetaalde) managers aan te stellen meneer Veerman en kornuiten. De ‘oplossing’ waar nu voor gekozen wordt is meer van hetzelfde. In plaats van het bestaande en niet functionerende systeem te doorbreken wordt de bekende weg gekozen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.