Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

VUmc wil vertrouwen herstellen

De conflicten binnen het VUmc in Amsterdam hebben te lang kunnen voortwoekeren en zijn daardoor geëscaleerd. Dat komt doordat de afstand tussen het bestuur en de werkvloer te groot was. Dat zeggen bestuursvoorzitter Cees Veerman en waarnemend voorzitter Fred Plukker vandaag tijdens de presentatie van een verbeterplan.
VUmc wil vertrouwen herstellen

Het gepresenteerde plan houdt in dat drie leden van de raad van toezicht terug treden en er een nieuwe raad van bestuur komt die uit vier in plaats van drie mensen gaat bestaan. Twee of drie van hen zullen een medisch professionele academische achtergrond hebben.

Verbeterplan
Plukker en Veerman maakten vandaag verbeterplannen voor het VUmc bekend tijdens een persconferentie in Amsterdam. Het academische ziekenhuis werd in augustus van dit jaar onder verscherpt toezicht geplaatst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) na conflicten tussen artsen en leidinggevenden. Mogelijk is zelfs een patiënt op de intensive care overleden door de interne

1
17

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.