Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

151 werknemers GGZ WNB verliezen baan

Mark van Dorresteijn
GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) balanceert op het randje van de afgrond. 151 mensen raken hun baan kwijt en toekomstige financiering door de huisbankier is onzeker. Dat meldt Psy.nl.
151 werknemers GGZ WNB verliezen baan

Volgens een woordvoerder van de organisatie tegenover Psy.nl worden 101 vaste werknemers boventallig verklaard. De overige vijftig personeelsleden hebben een tijdelijk contract dat stopt of een functie die gedeeltelijk boventallig wordt.

‘Handen aan het bed’ blijven

“Het gaat onder andere om functies bij de huishoudelijke dienst, voedselvoorziening, administratieve ondersteuning en bij de afdeling personeelszaken. Ook verdwijnen er functies in het tweede en derdelijns management. Dat zijn bijvoorbeeld managers die een team van behandelaren en verpleegkundigen aansturen.” De woordvoerder benadrukt dat er geen ‘handen aan het bed’ verdwijnen. “Sterker nog, we hebben vijftig vacatures voor onder andere verpleegkundigen.”

Financiële problemen

GGZ WNB kwam financieel in de problemen doordat de instelling jarenlang meer productie draaide dan was afgesproken met de zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars vergoedden de overproductie niet en de instelling leed miljoenen verlies. De bank heeft toegezegd tot medio januari geld te lenen. “Deze week presenteert de raad van bestuur een businessplan aan de bank”, stelt de woordvoerder. “Op basis daarvan bepaalt de bank of zij doorgaat met financieren of dat ze de stekker eruit trekt. Dit zal in januari bekend worden.” Gemeenten in de regio, zorgkantoor CZ en werkgeversorganisaties hebben hun solidariteit uitgesproken. Zij vinden het belangrijk voor de zorg en de werkgelegenheid in de regio dat GGZ WNB blijft bestaan. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

GGZ WNB vangt ZonMW-subsidie voor spoedzorg

Streng toezicht op Brabantse zorginstelling GGZ WNB

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.