Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Onderzoek naar ouderbijdrage jeugd-ggz

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Staatssecretaris Martin van Rijn schort de ouderbijdrage voor de jeugd-ggz voorlopig niet op. Hij laat onderzoek doen.
Onderzoek naar ouderbijdrage jeugd-ggz
Foto: ANP/Roos Koole

Hij laat wel onderzoeken of mensen door de maatregel afzien van hulp. Want, zegt hij: ‘Het is natuurlijk niet zo dat een ouderbijdrage belemmerend zou moeten zijn voor het krijgen van hulp’.

Eigen bijdrage

Oppositiepartijen SP, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks wilden deze eigen bijdrage in elk geval laten vervallen zolang dat onderzoek loopt. Maar de staatssecretaris wil dat niet, gaf hij donderdag te kennen in overleg met de Tweede Kamer. Door de nieuwe jeugdwet, die 1 januari is ingegaan, wordt nu ook een ouderbijdrage gevraagd als kinderen psychiatrische zorg krijgen en niet meer thuis wonen. De bijdrage is bedoeld als tegemoetkoming in de dagelijkse kosten van levensonderhoud.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Moeten die ouders weer naar de gemeente om een bijzondere bijstandsuitkering aan te vragen voor die €1500 + alle extra reiskosten. Kost weer administratie van 10kantjes +ambtenarenuren. Om hoeveel kinderopnames in de psychiatrie gaat het helemaal?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.