Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

2,3 miljoen euro voor sociale zorgrobot

Het Amerikaanse bedrijf Catalia Health heeft 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) opgehaald in een nieuwe investeringsronde. Het bedrijf maakt de AI-aangedreven robot Mabu, die therapietrouw en patiëntbetrokkenheid verhoogt.
Catalia Mabu400.jpeg

De extra investeringen in de sociale robot Mabu zijn afkomstig van nieuwe investeerders NewGen Capital en Macnica Ventures en bestaande beleggers Q Venture Partners Limited, InnoLinks Ventures, Abstract by Flight.VC, DeNA en Lucky Capital. Dit brengt de totale financiering van Catalia Health naar 3,75 miljoen dollar. ‘Deze investering stelt ons in staat om twee belangrijke mijlpalen te halen: ten eerste kunnen we Mabu door meer patiënten laten testen en ten tweede gaan we significante data ophalen om beter de voordelen van ons platform te kunnen tonen aan patiënten en klanten’, aldus Cory Kidd, de directeur van Catalina op Mobihealthnews.com  ‘We zijn verheugd dat Khosla Ventures, een van de meest prominente beleggers in de gezondheidszorgtechnologie deelneemt in deze tweede financieringsronde.’

Robot
Mabu is een tablet ingebouwd in een gebeeldhouwd, gestileerd lichaam dat bedoeld is als persoonlijke zorgverlener voor thuiszorgpatiënten, met name oudere patiënten. De robot heeft dagelijks gesprekken met patiënten via de tablet en past zich aan hun specifieke gedrag en voorkeuren. De robot kan patiënten eraan herinneren om medicijnen te nemen, te vragen hoe ze zich voelen en, indien nodig, contact op te nemen met hun verzorger. Het kan ook de SMS-aanmaningen gedurende de dag verzenden. Momenteel wordt Mabu getest als middel om therapietrouw te verhogen in een pilot met farmaceutische bedrijven, gezondheidszorginstellingen en thuisgezondheidsorganisaties.

Capital
Homan Yuen, managing partner van NewGen Capital zegt: ‘NewGen Capital is enthousiast om deel te nemen aan het project van Catalia Health. Het bedrijf toont groot potentieel in het gebruik van kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking om patiëntenzorg te verbeteren en medicijngebruik te monitoren en te verhogen. We zijn ervan overtuigd dat deze technologie kan worden gebruikt om de kwaliteit van het leven te verbeteren en Mabu is een duidelijk voorbeeld hiervan.’

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.