Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

25 slachtoffers van neuroloog hebben al schadevergoeding

Mark van Dorresteijn
25 gedupeerde patiënten van de verslaafde neuroloog Ernst Jansen Steur van het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente hebben inmiddels een schadevergoeding gekregen. Dat stelt letselschadeadvocaat Yme Drost vandaag.
25 slachtoffers van neuroloog hebben al schadevergoeding

Het hoogste bedrag dat is uitgekeerd, bedraagt ongeveer een kwart miljoen euro. Volgens de advocaat betreft het iemand die arbeidsongeschikt is geraakt en gedeeltelijk afhankelijk is geworden van een rolstoel. Het laagste bedrag ligt rond een paar duizend euro. Drost heeft in totaal 170 meldingen gekregen van patiënten. Hij heeft ongeveer negentig zaken in behandeling genomen. 65 daarvan lopen nog.

Vijftigplussers

De patiënten van de neuroloog waren over het algemeen vijftigplussers. “Bij die gevallen valt de schadevergoeding over het algemeen lager uit. Veel mensen werkten immers al niet meer”, zegt de advocaat. Als mensen arbeidsongeschikt worden door een medische fout en hun werk moeten opzeggen, krijgen ze doorgaans de gederfde inkomsten vergoed. Bij senioren speelt die compensatie niet meer. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Commissie Hoekstra: Inspectie te laat in actie tegen neuroloog

Omstreden neuroloog Twente toont berouw

MST zoekt patiënten omstreden neuroloog

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.