Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

5 wijsheden van succesvolle professionals

Mark van Dorresteijn
Astronaut Andre Kuipers of algemeen directeur van Warchild Mark Vogt waren misschien nooit zo ver gekomen als ze geen goed advies van hun naasten hadden gekregen. Bekende ondernemers, uitvinders en politici deelden hun meest waardevolle wijsheden met Intermediair.
5 wijsheden van succesvolle professionals

‘Je hoeft niet alles in te leveren om iets te bereiken’

Arbeidsrechtadvocate Mirjam de Blécourt (48):

‘In het begin van mijn carrière werkte ik samen met Christine Lagarde. Zij werd de eerste vrouwelijke voorzitter van Baker & McKenzie, werd minister van Financiën in Frankrijk en is nu directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Aan haar zag ik dat het kon: een leuke vrouw blijven, leuke kinderen krijgen. Je hoeft niet alles in te leveren om iets te bereiken.’

‘Slaap voldoende’

Willem Bouwens (58), voorzitter van Mensa International, vereniging voor de intelligentste twee procent van de bevolking

‘Zorg dat je voldoende slaap krijgt. Het zal vaker tegen me gezegd zijn, maar van mijn vriendin heb ik het aangenomen. Als ik mijn zeven uur slaap pak, kan ik ook ontzettend veel doen. Kijk naar Zalm of Obama in hun campagnetijden: die zeggen precies hetzelfde.’

‘Een vliegende kraai vangt altijd wat’

Internetondernemer Jacob van Duijn (38):

‘Een vliegende kraai vangt altijd wat. Of zoals die Waalse ondernemer tegen me zei: “Je moet gewoon dingen dóen.” Als je honderd keer koffie gaat drinken met mensen, dan gaan er vanzelf dingen gebeuren. Misschien andere dingen die je verwacht had. Maar als je niet op pad gaat, gebeurt er nooit iets.’

‘Laat je nooit corrumperen’

Nederlands allereerste Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn (62):

‘Ik zat een keer met een dilemma bij een beoordeling van iemand. Een slechte beoordeling zou niet goed vallen bij mijn superieuren. Maar ik dacht er wezenlijk anders over. Mijn vader zei me: je mening over iemand is als je visitekaartje. Zeg nooit iets anders omdat anderen dat van je verlangen, laat je nooit corrumperen.’

‘Heb geen hoogtevrees’

Astronaut André Kuipers (53):

‘Je moet geen hoogtevrees hebben, zei mijn hoogleraar. En dat bedoel ik niet letterlijk, maar meer in de zin dat alle mensen, koningen, hoogleraren, astronauten, gewoon ook maar mensen zijn, die je kunt benaderen, met wie je kunt praten. En wiens niveau je ook kunt bereiken.’

Kijk op Intermediair voor nog meer wijsheden van succesvolle professionals.

(Zorgvisie – Rachel van de Pol)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.