Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

ActiZ teleurgesteld over onvermogen Zorginstituut toegang verpleeghuis te beperken

Zorginstituut Nederland heeft volgens ActiZ in een voorlopig advies geconcludeerd dat het binnen de huidige wetgeving niet mogelijk is de toegang tot het verpleeghuis te beperken. ActiZ heeft officieel teleurgesteld gereageerd op deze conclusie, want zorgorganisaties kunnen onmogelijk alle mensen die recht hebben op een plek in het verpleeghuis ook een plek geven. 
Toename wachtenden langdurige zorg
Foto: eugenesergeev/Fotolia

Het Zorginstituut heeft volgens ActiZ in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    3 REACTIES

    1. De care en de cure en alle middelen, onderkomens, etc , worden betaald uit de premie en de belastingen. Publiek geld dus.we hebben om een eerlijke verdeling ( zorg op maat) te waarborgen een complex circus van betaalkantoren, toezicht houders en belangenverenigingen opgetuigd.
      de Poolse Land dag die daar uit voortgesproten is werkt tenenkrommend.We willen wel terug naar een oplossing ,maar de bottom-line is dat er 30 jaar kaalslag is gepleegd. Dat wat iedereen al decennia zag aankomen en categorisch werd genegeerd en ontkent kan niet in enkele maande ongedaan worden gemaakt. mevrouw helder bestormde de kamer met als slogan “meer Handen meer Panden” de treurnis van de huidige situatie laat zien dat ook zij bakzijl heeft moeten halen.We zullen dus vooral moeten kijken waar het wel goed gaat ( buurtzorg en nog een aantal verpleeghuis en thuiszorg organisaties ) en van daaruit verder bouwen. Stop topdown geïnitieerde en slecht doordachte regelgeving en initiatieven. Het buskruit in de ouderenzorg is allang uitgevonden .Je hoeft geen Nobel te zijn om hier verstandig mee om te gaan. Er staan gigantische kantoorcomplexen al jaren leeg. Onteigenen en omtoveren tot senioren appartementen. dat zou een mooi beginnetje zijn. met vriendelijke groet jan Sluimers

    2. Lees alle reacties
    3. Of is VWS beleid gericht op:
      “Verpleeghuiszorg als (inter-)gemeentelijke publieke functie “? Immers nu ook ActiZ zich in de kou voelt staan, zullen de RvT’s en instellingsbesturen zich moeten afvragen gaan wij dit transitie beleid uitvoeren en daarna mogelijk ook nog persoonlijk aansprakelijk gesteld worden? Eind van privaat, dan ook geen stichting of vereniging meer, maar nu snel ambtelijk worden, toch?

    4. Onbegrijpelijk, of toch ongemerkt einde aan marktwerking? Verpleeghuis wordt publieke functie en bekostiging ook? Eerst geen uitbreiding van plaatsen en nu geen Op=Op? Moeten er nu twee mensen in een eenpersoonsbed liggen? En de verzorgenden IG en verpleegkundigen “twee voor de prijs van één” moeten gaan realiseren? Valt me steeds weer op dat er bij de overheid van strategisch inhoudelijk beleid ( horizon na 5 jaar ) geen sprake was en is. Of is het beleid: wachten op de “grote kladderadasch”?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.