Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Stop subsidie voor instelling met bestuurder boven Balkenendenorm’

De gemeente Groningen moet geen subsidie meer verlenen aan zorginstellingen die salarissen uitbetalen boven de Balkenendenorm van 180.000 euro per jaar. Dat stellen de fracties van de PvdA en de SP in Groningen tegenover OogTV.
‘Stop subsidie voor instelling met bestuurder boven Balkenendenorm’

Beide partijen willen daarover een initiatiefvoorstel indienen. De aanleiding voor het voorstel zijn de hoge salarissen en vertrekpremies bij het failliete Meavita. Instellingen waar de gemeente Groningen mogelijk mee in zee gaat, moeten van tevoren duidelijkheid geven over de salarissen, aldus de PvdA en de SP tegen de lokale zender. De partijen vinden dat alleen bij een hoog maatschappelijk belang van de Balkenendenorm afgeweken mag worden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

19 procent zorgbestuurders boven balkenendenorm
Wettelijke salarisnorm zorgbestuurder op komst
Bestuurders stemmen voor salariscode NVZD

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Het hangt af welke Competenties de Vrouw/Man meeneemt. Als een Bestuurder met veel competenties voor je ZorgInstelling meeneemt , en een prima Netwerk heeft en veel voor de Zorg kan betekenen , mag zij/hij meer verdienen. Het gaat om het Resultaat wat zo iemand voor de Zorg kan behalen.De beoordeling wordt gedaan door de Clienten van de Zorg en dat moet doorslaggevend zijn !

Of registreer u om te kunnen reageren.