Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe bezuinigingen Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) gaat jaarlijks 4,3 miljoen euro extra bezuinigen. Dat bedrag komt bovenop de geplande 7,5 miljoen aan kostenverlagingen, zo meldt het Brabants Dagblad.
Nieuwe bezuinigingen Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het JBZ wil die bijna twaalf miljoen euro bij elkaar krijgen door onder meer te bezuinigen op staf, een selectieve vacaturestop en terughoudend om te gaan met vaste contracten. De totale bedrijfskosten van het ziekenhuis waren in 2009 bijna 257 miljoen.

Achterblijvende resultaten

De bezuinigingsoperatie is al enkele jaren geleden ingezet. De resultaten blijven achter, constateert de raad van toezicht in het dagblad. Het bestuur en de toezichthouders maken zich zorgen over de financiële gezondheid van het ziekenhuis. Met name de komende jaren zullen zwaar worden omdat het ziekenhuis in 2011 de nieuwbouw in gebruik neemt. Daardoor zullen de kosten voor afschrijving en rente maximaal zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

JBZ leent zes miljoen voor parkeergarage
Invoering epd in Jeroen Bosch Ziekenhuis uitgesteld
Poëzie op SEH Jeroen Bosch Ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Een goede aanpak met een heldere Visie met resultaat is heel belangrijk. De aanpak van de RvB kan ik goed begrijpen en verdient navolging van collega Instellingen. Belangrijk punt is o.a. samenwerken met collega ziekenhuizen ; keuzes maken als Instelling ; efficienter werken ; en open staan voor Innovatieve ideeen vanuit de werkvloer.Van de Politiek kunnen we niets meer verwachten, kijk wat er nu - 1 sept.2010 - gaande is in Den Haag.Ab Klink weet het ook niet meer !

Of registreer u om te kunnen reageren.