Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Huisartsen willen met minister rond de tafel

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft in een brief minister Edith Schippers van VWS opgeroepen tot gezamenlijk overleg. De minister wil de huisartsen korten op hun budget. Volgens de artsen komt daardoor de basiszorg op de tocht te staan.
Huisartsen willen met minister rond de tafel

De dokters stellen dat ze de minister al diverse keren hebben uitgenodigd voor spoedoverleg, maar ze is daar niet op ingegaan. Weliswaar praten ze met ambtenaren van het departement, maar de artsen vinden contact met de bewindsvrouw zelf "onontbeerlijk".

Teennagels

Eerder deze week maakten de huisartsen bekend voortaan geen eenvoudige chirurgische ingrepen meer uit te voeren, zoals ingegroeide teennagels of het verwijderen van moedervlekken. Daarvoor worden de patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis, waar de zorg duurder is. De huisartsen zeggen de klusjes niet meer te kunnen doen omdat hun budget te beperkt is. Ze vrezen meer bezuinigingen als ze dat budget overschrijden.

Lees ook:

Huisartsen stoppen met chirurgische ingrepen
IGZ: aanwijzing voor 49 praktijken van huisartsen
Schippers haalt minder terug bij huisartsen
NPCF monitort gevolgen van korting op huisartsen
Wim Groot: 'Huisartsen zijn helemaal niet zielig'

Carolien Stam

2 reacties

  • no-profile-image

    dirk willems

    Goed idee, die moedervlekken bij de specialist. Wordt het meteen goed onderzocht

  • no-profile-image

    henkjan

    tja mensen met zulke figuren in den haag gaat het nog goed tot het moment dat ze zelf eens ziek worden ze hebben een iq van een twaalf jarige

Of registreer u om te kunnen reageren.