Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Huisartsen willen met minister rond de tafel

Redacteur Zorg+Welzijn
De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) heeft in een brief minister Edith Schippers van VWS opgeroepen tot gezamenlijk overleg. De minister wil de huisartsen korten op hun budget. Volgens de artsen komt daardoor de basiszorg op de tocht te staan.
Huisartsen willen met minister rond de tafel

De dokters stellen dat ze de minister al diverse keren hebben uitgenodigd voor spoedoverleg, maar ze is daar niet op ingegaan. Weliswaar praten ze met ambtenaren van het departement, maar de artsen vinden contact met de bewindsvrouw zelf “onontbeerlijk”.

Teennagels

Eerder deze week maakten de huisartsen bekend voortaan geen eenvoudige chirurgische ingrepen meer uit te voeren, zoals ingegroeide teennagels of het verwijderen van moedervlekken. Daarvoor worden de patiënten doorverwezen naar het ziekenhuis, waar de zorg duurder is. De huisartsen zeggen de klusjes niet meer te kunnen doen omdat hun budget te beperkt is. Ze vrezen meer bezuinigingen als ze dat budget overschrijden.

Lees ook:

Huisartsen stoppen met chirurgische ingrepen

IGZ: aanwijzing voor 49 praktijken van huisartsen

Schippers haalt minder terug bij huisartsen

NPCF monitort gevolgen van korting op huisartsen

Wim Groot: ‘Huisartsen zijn helemaal niet zielig’

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.