Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgbureau SPV ontkent fraude

Menzis Zorgkantoor heeft een onafhankelijk bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar vermoedens van fraude bij het Zorgbureau SPV in Hengelo van directeur Amita Ramnarain. Ramnarain zegt het onderzoek met het volste vertrouwen tegenmoet te zien.
Zorgbureau SPV ontkent fraude

Woordvoerder Michael Verheul van Menzis bevestigt dat bij het zorgkantoor diverse signalen zijn binnengekomen over thuiszorg die niet is verleend en waarvoor wel is gedeclareerd. “We laten klachten onderzoeken van klanten die zeggen dat er te veel uren zijn geschreven en te weinig zorg is geleverd. We ondervragen nu klanten en hieruit moet blijken of er inderdaad fraude in het spel is.” SPV bemiddelt zorg voor voornamelijk allochtone cliënten.

Damage control

Volgens de SP-fractie in Enschede is er veel mis bij het zorgbureau. De SP heeft een dossier vol meldingen over niet verleende zorg en onjuist ingediende declaraties. Ramnarain reageert met de stelling dat er geen sprake van fraude is bij haar organisatie. “Ik ben verbaasd over de beschuldigingen en nu druk bezig met damage control.”

Zakenvrouw

Onlangs kwam Ramnarain in het nieuws met reizen voor thuiszorgcliënten naar het Turkse badplaatsje Kiz Kulesi. Kamerfracties van CDA en VVD zijn tegenstander van het uitgeven van AWBZ-geld aan zorg in het buitenland. In 2009 werd Ramnarain zowel tot Twents als tot Etnisch Zakenvrouw van het jaar verkozen. Het bureau voor bemiddeling haalde over 2009 een nettowinst van 751.000 euro bij een omzet van 3,7 miljoen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verzekeraars sporen voor miljoenen aan fraude op
NZa beboet frauderende artsen
UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 reacties

 • no-profile-image

  anoniem

  Eerst gedegen ondezoek en daarna pas in de media graag!! Dit lijkt de omgekeerde wereld wel, ik ken dit wel van andere landen. Gaat nederland ook die kant op?

 • no-profile-image

  Een kritische volger van de SP propaganda

  Ben erg benieuwd naar het dossier van de SP. Landelijk krijg ik de indruk dat de SP vooral publiciteitsgeil is, zelf geen onderzoek doet en ongefundeerde uitspraken doet op basis van een aantal verklaringen van (ex)medewerkers. Als ze daarna uitgenodigd worden voor een gesprek met de betreffende organisaties dan geven ze niet thuis. Heel zwak dus....

 • no-profile-image

  Anoniem

  Ik ben twee jaar geleden erg ziek geweest, ik had indicatie voor huishoudelwlijke taken en voor individuele hulp, ik moest tekenen voor vijf uur in de week terwijl ik een uur hulp d had in de maand. Als ik hulpverlener van spv vraag dat ik recht had vijf uur in de week, was antwoord dat ze ook administratie moesten doen.

 • no-profile-image

  Peter

  Inderdaad een nettowinst van 20% en ondertussen worden jaarlijks de premies van de zorgverzekering verhoogd. De premieverhoging verdwijnt dus rechtstreeks in de zakken van dubieuze zorgondernemers.

 • no-profile-image

  Suradj

  Het is erg dubieus en er zijn weinig instelling die het goed doen, jammer. De naam van de gehele branch gaat er nu aan. Ongeacht of het een false beschuldiging is of niet...

 • no-profile-image

  arie

  een winst van 20% in de thuiszorg is opmerkelijk, de verhouding loonkosten en omzet zou eens goed bekeken moeten worden...

 • no-profile-image

  Wiesje

  Wel erg veel winst, als je dat vergelijkt met soortgelijke instanties

 • no-profile-image

  broeder

  Wel erg vreemd dat Menzis bij een vermoeden al richting de media gaat, waarom niet eerst onderzoeken en dan de resultaten bekend maken...

  Nu ken ik dit bureau en zou het me helemaal niets verbazen, echter eerst zekerheid, nu kun je iemand kapot maken zonder dat er enige vorm van bewijs is ,dat moet natuurlijk ook niet kunnen !

Of registreer u om te kunnen reageren.