Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Zorgbureau SPV ontkent fraude

Menzis Zorgkantoor heeft een onafhankelijk bureau opdracht gegeven onderzoek te doen naar vermoedens van fraude bij het Zorgbureau SPV in Hengelo van directeur Amita Ramnarain. Ramnarain zegt het onderzoek met het volste vertrouwen tegenmoet te zien.
Zorgbureau SPV ontkent fraude

Woordvoerder Michael Verheul van Menzis bevestigt dat bij het zorgkantoor diverse signalen zijn binnengekomen over thuiszorg die niet is verleend en waarvoor wel is gedeclareerd. “We laten klachten onderzoeken van klanten die zeggen dat er te veel uren zijn geschreven en te weinig zorg is geleverd. We ondervragen nu klanten en hieruit moet blijken of er inderdaad fraude in het spel is.” SPV bemiddelt zorg voor voornamelijk allochtone cliënten.

Damage control

Volgens de SP-fractie in Enschede is er veel mis bij het zorgbureau. De SP heeft een dossier vol meldingen over niet verleende zorg en onjuist ingediende declaraties. Ramnarain reageert met de stelling dat er geen sprake van fraude is bij haar organisatie. “Ik ben verbaasd over de beschuldigingen en nu druk bezig met damage control.”

Zakenvrouw

Onlangs kwam Ramnarain in het nieuws met reizen voor thuiszorgcliënten naar het Turkse badplaatsje Kiz Kulesi. Kamerfracties van CDA en VVD zijn tegenstander van het uitgeven van AWBZ-geld aan zorg in het buitenland. In 2009 werd Ramnarain zowel tot Twents als tot Etnisch Zakenvrouw van het jaar verkozen. Het bureau voor bemiddeling haalde over 2009 een nettowinst van 751.000 euro bij een omzet van 3,7 miljoen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Verzekeraars sporen voor miljoenen aan fraude op

NZa beboet frauderende artsen

UVIT spoort meer zorgfraude op in 2010

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ben erg benieuwd naar het dossier van de SP. Landelijk krijg ik de indruk dat de SP vooral publiciteitsgeil is, zelf geen onderzoek doet en ongefundeerde uitspraken doet op basis van een aantal verklaringen van (ex)medewerkers. Als ze daarna uitgenodigd worden voor een gesprek met de betreffende organisaties dan geven ze niet thuis. Heel zwak dus….

  3. Ik ben twee jaar geleden erg ziek geweest, ik had indicatie voor huishoudelwlijke taken en voor individuele hulp, ik moest tekenen voor vijf uur in de week terwijl ik een uur hulp d had in de maand. Als ik hulpverlener van spv vraag dat ik recht had vijf uur in de week, was antwoord dat ze ook administratie moesten doen.

  4. Wel erg vreemd dat Menzis bij een vermoeden al richting de media gaat, waarom niet eerst onderzoeken en dan de resultaten bekend maken…
    Nu ken ik dit bureau en zou het me helemaal niets verbazen, echter eerst zekerheid, nu kun je iemand kapot maken zonder dat er enige vorm van bewijs is ,dat moet natuurlijk ook niet kunnen !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.