Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Menzis vergoedt toch dure hoofdpijnoperatie

Zorgverzekeraar Menzis gaat na een facebook-actie van familie een dure en experimentele behandeling tegen clusterhoofdpijn toch vergoeden. Eerder had Menzis de behandeling in België voor de 25-jarige Andrea Trichopoulos afgewezen.
Menzis vergoedt toch dure hoofdpijnoperatie
Foto: ANP Lex van Lieshout

Trichopoulos lijdt drie keer per dag aan heftige clusterhoofdpijn-aanvallen. Belgische artsen willen met een neurostimulator in het ruggemerg de pijn bestrijden. De operatie kost 30.000 euro. Zorgverzekeraar Menzis weigerde dit te vergoeden, omdat de werking van de neurostimulator nog niet wetenschappelijk is bewezen.

Twitter

Dit weekend is de familie van de vrouw een actie begonnen via Faceboek en Twitter om geld in te zamelen voor de operatie. Er werd ook een heftig filmpje van een van de aanvallen geplaatst om te laten zien wat zij dagelijks meermaals ondergaat. Op sociale media kreeg de zorgverzekeraar een stortvloed aan negatieve reacties.

Opwinding

Zondag twitterde Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel: ‘Vandaag is grote opwinding ontstaan op Twitter over een door Menzis afgewezen vergoeding. Wij zullen morgen hier op ingaan, eerder kan niet.’

Apparaat

Belgische artsen willen op 28 augustus een apparaatje in haar hersenen plaatsen waardoor het zenuwstelsel wordt gestimuleerd door elektrische schokjes. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat haar pijnaanvallen minder worden. De operatie kan nu doorgaan.

Carolien Stam

6 reacties

 • Jan C

  Het komt in de Telegraaf, het is bij Knevel en vd Brink, het komt op Radio 1, wat kun je dan als Menzis nog beter doen dan vergoeden; HET IS DE ALLERBESTE RECLAME.
  Ik had voor mijn vrouw een ontzettend sterk verhaal (een must) voor onderleggers in bed voor plas. VERGEET HET MAAR.
  Laat dat maar aan van Boxtel over. 20.000 stoma patienten telt veel en veel harder door en duurt langer dan een patient met cluster hoofdpijn. Dat heeft van Boxtel in de politiek geleerd (in de politiek kom je alleen maar als je doortrapt bent, vandaar)

 • Simon de Waal

  Het is natuurlijk terecht dat zaken worden vergoed wanneer het medisch noodzakelijk is. Wanneer iets niet vergoed wordt en mensen zijn het er niet mee eens is er een bezwaarprocedure, hier is er risico op willekeur.

 • adje rem

  Facebook en twitter , belangrijker voor je gezondheid en behandeling dan epd en lsp .Wat is overigens die van Boxtel toch een aardige man ? Motto. : Menzis. maakt mogelijk ? ?

 • De Vogelvrije Huisarts

  Experimentele behandelingen, mits goed onderbouwd, zijn altijd nodig voor de ontwikkeling van de geneeskunde. Financiering is nu gebaseerd op willekeur...

 • HansH

  En zo zal het elke keer gaan. Er moet een keer iemand opstaan die zegt dat een bepaalde behandeling te duur is omdat die behandeling niet werkt.

 • j

  ik denk dat als Roger van Boxtel deze operatie zelf nodig zou hebben het zo geregeld zou zijn!

Of registreer u om te kunnen reageren.