Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thuiszorgclub Leven & Zorg failliet

Thuiszorgorganisatie Leven & Zorg heeft haar faillissement aangevraagd. Op 1 augustus heeft de rechter het faillissement uitgesproken en een curator benoemd.
Oprichter Leven & Zorg Mohamed Bouri (links)
Oprichter Leven & Zorg Mohamed Bouri (links)

De vraag is wie de zorg gaat overnemen. 

Pilot wijkverpleging

Leven & Zorg verleent zorg in de Utrechtse wijk Overvecht Zuid. Andere thuiszorgorganisaties in de stad doen al enkele dagen melding van ongeruste cliënten die ineens geen zorg meer krijgen, sommigen al drie dagen lang niet meer. Omdat er in Utrecht een pilot loopt met voorkeursaanbieders in de wijkverpleging, waarvan Leven & Zorg er een was, is het niet logisch dat andere gecontracteerde aanbieders de cliënten overnemen. Zij hebben al financieel schade geleden door de pilot en het is niet duidelijk of de zorg wel wordt betaald door Zilveren Kruis. 

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis liet afgelopen maandag weten 'er bovenop te zitten'. De woordvoerder van de zorgverzekeraar vertelde toen dat Leven & Zorg continuiteit van zorg voor alle clienten had gegarandeerd en geen signalen van het tegendeel te hebben ontvangen. Toen het faillissement dinsdagmiddag een feit was, legde de woordvoerder uit dat daarmee de curator verantwoordelijk is geworden voor de kwaliteit van zorg en dat hij zal bepalen hoe de zorg wordt overgenomen. Aan het eind van de middag is nog niet meer duidelijk. De curator is dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. Een collega laat weten dat de curator 'ter plekke is en de zaak in ogenschouw neemt'. In een nagekomen bericht meldt Zilveren Kruis dat men probeert contact te leggen met de curator. 

Leven & Zorg

Intussen vertelt een woordvoerder van Leven & Zorg uit alle macht te proberen de clienten onderdak te geven bij andere zorgaanbieders. Bestuurder Mohamed Bouri is niet bereikbaar. De organisatie heeft in Amsterdam zo’n 120 cliënten in zorg en in Utrecht gaat het om bijna veertig cliënten. Leven & Zorg is opgericht als thuiszorgorganisatie in 2009. Bouri opende begin 2015 een ggz-afdeling. Deze is in een aparte BV ondergebracht en valt niet onder het faillissement. Dat geldt alleen voor Leven & Zorg BV.   

Eén reactie

  • hans

    Een kwalijke zaak dat zorgontvangers de dupe zijn van private aanbieders die hun bedrijfsvoering niet op orde hebben. De afgelopen jaren zijn al heel veel mensen slachtoffer geworden van faillissementen in de zorg.

Of registreer u om te kunnen reageren.