Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënten geven ziekenhuis een 7,8

MAARSSEN – Ziekenhuizen scoren bij hun patiënten gemiddeld een 7,8 al rapportcijfer. Dit blijkt volgens de NVZ vereniging van ziekenhuizen uit een PatiëntTevredenheidsOnderzoek (PTO) onder 3.000 patiënten van negen ziekenhuizen.

Het PTO project is een online klantenonderzoek naar onder andere ontvangst, informatie verstrekking en nazorg aan de hand van een standaard vragenlijst. De 800 klinische patiënten en 2.200 poliklinische patiënten gaven ‘hun’ kliniek of polikliniek respectievelijk een 7,8 en een 7,9.

De uitkomsten van dit eerste PTO komen goed overeen met die van het vorig jaar gerapporteerde grootschalige NFU-onderzoek onder universitair medische centra, Tevredenheid gepeild 2005. (ZorgVisie - Hanneke Bruggeman)


Lees ook over andere cijfers:
- VWS: kwaliteit operaties op internet
- Eerste stap naar openbare sterftecijfers
- Veertig procent verdient boven advies

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.